Gerookte roomboter

24 maart 2021Dagmar
Blog post

Geef een extra speciaal smaakje aan je roomboter door deze koud te roken, heerlijk!

Speciaal voor mijn verjaardag stelde ik deze borrelplank samen met o.a. gerookte boter, lekker zuurdesembrood, kaas met Italiaanse kruiden, feta met gerookte olijfolie en Italiaanse kruiden en nog veel meer lekker. Ik decoreerde de schaal met eetbare bloemen, daar ben ik dol op en ik vind het een leuke vrolijke touch!
Boter koud roken is simpel en makkelijk. Ik gebruik deze rookstolp. Ziet er ook een beetje spectaculair uit he? 🙂
Lekker en origineel: leuk om deze boter te serveren als onderdeel van een borrelplank of met lekker brood voorafgaande aan een etentje thuis! Op de foto zie je nog wat gedroogde bloemen confetti, extra leuk!

Ingrediënten voor gerookte roomboter
een paar schijfjes of plakjes ongezouten of halfgezouten roomboter naar keuze

verdere benodigdheden
rookstolp en food smoker / rookpistool, citroen rookmot (of andere rookmot naar wens)

Gerookte roomboter recept
Leg een theedoek op het aanrecht (dat helpt om zo weinig mogelijk rook te laten ontsnappen), plaats hier een schaaltje met de roomboter op en vervolgens de rookstolp overheen. Breng het rookpistool met een beetje rookmot in gereedheid en rook de boter zo’n 5 minuten. Als de stolp mooi is gevuld met rook schakel ik de foodsmoker uit. Als er wat rook ontsnapt zet ik hem weer even aan. Bewaar de boter tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht