Gepofte aardappeltjes

11 juli 2020Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept maak je lekkere gepofte aardappeltjes op de bbq. Nadat je de velletjes van de aardappels hebt schoongeboend wrijf je ze lekker in met olijfolie en kruid je ze met grof zeezout. Vervolgens leg je ze een uurtje gevouwen in aluminiumfolie op de bbq. Daarna snijd je de aardappel grotendeels open, lepel je er wat crème fraîche of zure room in en bestrooi je de gepofte aardappeltjes met wat bieslook en nog wat grof zeezout. Het velletje? Dat eet je er gewoon bij op. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet!

Aardappeltjes poffen is eigenlijk heel simpel. Schrob wat aardappeltjes in de schil schoon, dep ze droog, prik ze in met een vork, vet ze in met (knoflook) olijfolie, kruid met grof zeezout en wikkel ze in wat aluminiumfolie. Na een uurtje op een hete bbq zijn ze klaar. Meestal leg ik ze als eerste erop vanwege de wat langere bereidingsduur.
Het resultaat na een uurtje op de bbq: zachte aardappeltjes met een lekkere dot crème fraîche (of zure room) en royaal wat fijngesneden verse bieslook. Nog even afkruiden en dan lekker je tanden erin zetten. Mmm!
Zin om deze gepofte aardappeltjes van de bbq te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor gepofte aardappeltjes
houd ongeveer 200-250 gram kleine aardappeltjes aan per persoon (ik had toevallig vastkokende liggen, dus die heb ik gebruikt)
(knoflook) olijfolie
grof zeezout
een eetlepel crème fraîche of zure room per aardappel
flink wat fijngesneden bieslook

Gepofte aardappeltjes recept
Bereid de bbq voor op indirect grillen. Schrob de aardappels schoon en droog ze af. Prik ze rondom in met een vork. Wrijf ze in met (knofook) olijfolie en kruid ze met grof zeezout. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze een uurtje (indirect grillen) op het rooster de bbq (aan de rand). Haal de aardappeltjes voorzichtig uit de folie, snijd ze bijna helemaal open in de lengte en lepel er wat crème fraîche of zure room in. Bestrooi met wat grof zeezout (eventueel wat fijngemalen zwarte peper naar smaak), bieslook en serveer meteen. Of gebruik truffel zeezout voor het afkruiden, o la la!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht