Genieten van een High Tea bij Landgoed Overstehof

5 november 2017Dagmar
Blog post

Wat is een high tea toch een heerlijke verwennerij. Onlangs genoten mijn goede vriendin Kyra en ik van een heerlijke high tea bij landgoed Overstehof in Landgraaf. We hebben allebei een druk bestaan. Wat heerlijk om dan een moment te plannen om samen te genieten van een High Tea. Dat hebben we dus maar eens snel gedaan! Zo kwam het dat we op een doordeweekse middag besloten om een high tea te reserveren bij het prachtig in het groen gelegen Landgoed Overstehof in Zuid-Limburg. Aansluitend hebben we ook nog een wandeling gemaakt in de prachtige omgeving. Ik vertel jullie graag over onze middag. 

Genieten van een High Tea bij de Overstehof
We komen bij Landgoed Overstehof terecht met een speciale WOW-deal voor een Royal High Tea. Deze verwennerij combineert een aantal hartige en zoete gerechten. Bij ontvangst mogen we kiezen uit een glas Prosecco of Jus d’orange.  Verder is bij dit arrangement  een klein kopje soep, diverse sandwiches, quiche lorraine, diverse petit fours en gebakjes, scones met clotted cream, chocolade muffins, brownies en Danish pastry inbegrepen. En natuurlijk koffie en thee van Blanche Dael gedurende 2 uur.

Genieten van een High Tea bij de Overstehof
Na het glaasje bubbels krijgen we een heerlijk kopje romige bospaddenstoelen soep. Landgoed Overstehof  is een oude boerenhofstede uit 1749 omgebouwd tot hotel en restaurant. Gelegen in een groene omgeving ademt de locatie voor ons een oase van rust uit. Een mooi toevluchtsoord voor mensen die van rust en natuur houden. Qua sfeer en inrichting vinden we het een pareltje dat een beetje opgepoetst mag worden.

Genieten van een High Tea bij de Overstehof
Bij een high tea horen natuurlijk verschillende soorten thee. Bij de high tea van Landgoed Overstof worden diverse Blanche Dael theemelanges geserveerd. Als echte koffieleut vond ik deze thee erg lekker, vooral de earl grey. Laat ik het zo zeggen: de thee vond ik zo lekker dat ik niet eens aan koffie bestellen heb gedacht  icon-smile-o

Genieten van een High Tea bij de Overstehof
Vervolgens krijgen we deze etagère met allerlei zalige zoetigheden geserveerd. We hebben gesmuld van bijvoorbeeld heerlijk belegde sandwiches met eiersalade, carpaccio met rucola en truffelmayonaise en gerookte zalm. De nog warme scones met clotted cream, quiche Lorraine hapjes en de mini chocolade brownies; het is allemaal even lekker. Echt genieten! We hadden ons nog een tikkeltje welkomer gevoeld als tussentijds geïnformeerd zou worden of alles naar wens was. Dat wordt bij het afscheid nemen wel gelukkig alsnog gedaan. 

Genieten van een High Tea bij de Overstehof
We zijn een paar uurtjes verder voordat we al dat lekkers op hebben en besluiten een wandeling te maken in de prachtige omgeving. Landgoed Overstehof is gelegen in het groen aan het water. Op de foto’s krijg je een indruk van de omgeving. We genieten enorm deze middag en besluiten dat we dit beslist vaker gaan doen!

Meer (w)eten?
Wil je ook genieten van deze heerlijke High Tea? Dat kan met deze speciale WOW-deal. Neem een kijkje op de website van landgoed Overstehof voor meer informatie over het restaurant, het hotel en vele andere mogelijkheden. Wil je graag ook lekker gaan genieten met een van de vele speciale WOW-deals? Op deze  website staan er meer dan genoeg!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WOW-deal. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht