Gehaktballetjes met ricotta

29 mei 2021Dagmar
Blog post

Door ricotta aan deze Italiaanse gehaktballetjes toe te voegen worden ze lekker smeuïg en dus extra lekker. Perfetto met bijvoorbeeld pasta maar ook op een broodje superlekker! In het onderstaande recept combineer ik ze met pasta en tomatensaus. Een hele lekkere aanrader dit!

Een aanrader om deze lekkere gehaktballetjes met ricotta eens te maken!

Gehaktballetjes met ricotta
(hoofdgerecht voor 4 personen)
400 gram spaghetti
500 gram biologisch rundergehakt
200 gram ricotta
700 gram Heinz tomaten frito
4 eetlepels panko of paneermeel
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 theelepel tomatenpuree
peper en zout
olijfolie

Voor erbij
wat verse Parmezaanse kaas (van een stuk)
wat blaadjes verse basilicum

Gehaktballetjes met ricotta recept
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrische oven). Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

2. Doe het gehakt in een kom.  Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Voeg toe aan het gehakt. Voeg verder ook de Italiaanse kruiden, ricotta, tomatenpuree en panko toe. Kruid met peper en zout. Meng alles goed. Draai gehaktballetjes van het gehakt en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.  Ik gebruikte daarvoor een maatlepel met de maat van
1 eetlepel en kon daarmee zo’n 30 gehaktballetjes draaien. Vet de gehaktballetjes lichtjes in met wat olijfolie.

3. Gaar de gehaktballetjes gedurende 15 minuten in de oven en draai ze halverwege om. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking gaar. Verwarm de frito.

Opdienen Schep de balletjes voorzichtig in de saus en schep de pasta op een schaal of in een grote kom. Lepel hier de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus over. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht