Gegrilde tonijn met Italiaanse salsa

1 juli 2021Dagmar
Blog post

Op een zomerse dag bedacht ik ter plekke deze lekkere combinatie van gegrilde tonijn met Italiaanse salsa. De ‘salsa’ bestaat uit cherrytomaatjes, olijven, paprika, halfgedroogde tomaat, kappertjes en avocado op smaak gebracht met lekkere olijfolie en sushi azijn. Vanwege de avocado heb ik het een Italiaanse salsa genoemd 🙂 De zelfgemaakte groene pesto die je tenslotte over de gegrilde vis lepelt maakt dit lekker licht hoofdgerecht af.

Een lekker zomers gerecht met koude groenten, gegrilde tonijn en zelfgemaakte groene pesto. Makkelijk en snel om te maken.
Het fornuis heb je alleen nodig om de tonijn te grillen. Een uitkomst op een warme dag! De tonijn kun je natuurlijk ook prima bereiden op de bbq.
Dit gerecht maken? Lees snel verder hoe!

Ingrediënten voor gegrilde tonijn met Italiaanse salsa
(licht hoofdgerecht)


per persoon
1 tonijn steak * van ongeveer 100 gram
een klein handje zoete cherry tomaatjes
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel halfgedroogde tomaten op olie (uitgelekt)
1/2 gepofte rode paprika
3 groene olijven zonder pit
1/2 rijpe avocado

verder nodig
wat zelfgemaakte groene pesto, wat verse basilicumblaadjes, lekkere olijfolie, een scheutje sushi azijn, peper en zout

* op viswijzer kun je lezen welke tonijn je het beste kan kopen

Gegrilde tonijn met Italiaanse salsa recept
1. 
Halveer de cherry tomaatjes. Snijd de kappertjes grof. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de halfgedroogde tomaatjes en olijven fijn. Voeg alles toe aan een kom en breng op smaak met olijfolie, een klein scheutje sushi azijn en peper en zout naar smaak. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. De avocado snijd je i.v.m. verkleuren op het allerlaatst, vlak voor het serven, in kleine blokjes. Meng vlak voor het serveren met de rest van de groenten.

2. Dep de op kamertemperatuur gekomen tonijn droog en vet licht in met olijfolie. Grill de tonijn kort rondom in een hete grillplan tot grillstrepen ontstaan. Dat hoeft niet langer als je vis vrij rauw kan, mag en wil eten.
Laat even rusten op een rooster, kruid met peper en snijd in plakjes.

Schep de Italiaanse salsa in een diep bord. Leg hierop de plakjes gegrilde tonijn. Lepel wat pesto over de tonijn en garneer met wat basilicumblaadjes. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht