Gegrilde paprikasoep met feta

10 februari 2018Dagmar
Blog post

Gegrilde paprikasoep met feta crème: dat is nog eens een lekker soepje! Op basis van gegrilde paprika uit het vriesvak dus ook nog eens super makkelijk en supersnel klaar! De gegrilde paprika’s zijn lekker rokerig en zoet. Kook ze zachtjes in wat groentebouillon, pureer en zeef de soep vervolgens. De feta crème klinkt misschien ingewikkeld maar is met behulp van een kleine keukenmachine in een handomdraai gemaakt. De frisse ietwat ziltige feta crème is een goed smaakcombi met de gerookte zoete paprika. Superlekker in deze soep!

Gegrilde paprikasoep met feta
Geroosterde paprikasoep met feta: een hele lekkere smaakcombinatie! Eventueel druppel je nog wat olijfolie in de soep vlak voor het serveren om de soep nog lekkerder te maken. De feta crème maak je heel eenvoudig door feta, Griekse yoghurt, citroensap en olijfolie in een kleine keukenmachine te pureren tot een gladde crème. De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor 4 personen. 

Gegrilde paprikasoep met feta
Lekker en makkelijk om te maken. Je kan binnen een half uurtje al zitten te genieten van dit lekker soepje. 

Ingrediënten voor gegrilde paprikasoep met feta
(voorgerecht voor 2 personen, voor zo’n 500 ml soep)
200 gram gegrilde paprika (Bonduelle, diepvries)
400 ml groentebouillon van een halve tablet
1 eetlepel tomatenpuree
olijfolie
peper en zout naar smaak
voor de fetamousse heb je nodig: 75 gram feta, 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt,  1/2 theelepel citroensap en 1/2 theelepel olijfolie

Je hebt een zeef, staafmixer en kleine keukenmachine nodig voor dit recept.

Gegrilde paprikasoep met feta recept
1. Verhit een eetlepel olijfolie en bak de gegrilde paprika en tomatenpuree zo’n 5 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer en zeef de soep daarna (om de velletjes van de paprika uit de soep te verwijderen zeef je de soep). Kruid naar smaak met peper en zout.

2. Voor de feta crème pureer je alle ingrediënten net zo lang in een kleine keukenmachine tot een gladde crème ontstaat. Verdeel de soep over twee borden of kommen en lepel er wat feta mousse in.

Serveer met (bruin) stokbrood. Eventueel druppel je nog wat olijfolie in de soep.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

  • Corrie Wensink.

    10 februari 2018 at 1:44 pm

    Dank je wel Dagmar. Heerlijk zo’n gezond soepje en even totaal iets anders. Daarnaast ook nog een makkelijk te maken recept, dus ik ben er blij mee. Nu heb ik al mijn boodschappen al in huis maar, volgende week ga ik deze zeker proberen.
    Fijn weekend.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht