Gegrilde groene asperges met truffel

20 april 2014Dagmar
Blog post

Met deze gegrilde groene asperges met truffel doe ik m’n Limburgse roots eer aan door twee van m’n lievelings ingrediënten te combineren: asperges en truffel. Natuurlijk kun je verse groene asperges gebruiken in het seizoen, in dit recept wordt gebruik gemaakt van de groene asperges uit de diepvries van Albert Heijn. Eenvoudig (ontdooien en schillen hoeft niet) en snel te bereiden.Een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Tip: heerlijk met geroosterde tomaatjes en steak béarnaise.

untitled-420
 Deze gegrilde groene asperges met truffel smaken bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met steak bearnaise en geroosterde tomaatjes. Laat de truffeldressing en Parmezaanse kaas dan achterwege, want je hebt dan een goddelijke bearnaise saus om deze asperges in te dopen. Mmm!

Dit heb je nodig als bijgerecht voor 2 personen
1 pakje( 200 gram) groene asperges (diepvries, AH) 
Wat truffemayonaise. Gekocht of zelfgemaakt: klik hier voor een recept voor truffelmayonaise
4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

En zo bereid je deze lekkere asperges 
1. Grill de asperges in een medium verhitte grillpan gedurende enkele minuten. De asperges zijn klaar als aan beide zijden een mooie bruine grillstreep zichtbaar is.

2. Schik de asperges op een serveerschaal met wat truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze heerlijke culinaire paddestoelensoep?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgend bericht