Gegrilde asperges

24 april 2021Dagmar
Blog post

Woooohie! Het aspergeseizoen is weer begonnen! Ben jij ook zo dol op het witte goud? Ik ontdek er steeds meer lekkere bereidingen mee. Zo heb ik dit seizoen voor het eerst witte asperges gegrild. Erbij een zachtgekookt eitje, krokant gebakken parmaham en frisse bieslook. Wat lekker zeg. Grillen is heel simpel: schil de asperges, snijd het kontje eraf, halveer ze, vet ze lichtjes in met olijfolie en grill ze rondom in een hete grillpan. De smaak en textuur zijn totaal anders dan bijvoorbeeld gekookte asperges. Heerlijk!

Je zou een eitje kunnen pocheren en maar een zachtgekookt eitje vind ik makkelijker om te maken met eveneens het gewenste resultaat van een mooie vloeibare dooier. Laat het eitje hiervoor voorzichtig 5 minuten in een pannetje kokend water glijden. Daarna meteen laten schrikken en pellen. De parmaham bak je makkelijk en snel krokant in wat olijfolie.

Kortom: een lekkere, andere en snelle manier om witte asperges op tafel te toveren. En nog een stuk lichter ook dan met
hollandaise, hoewel dat natuurlijk ook wel gruwelijk lekker is!

Asperges grillen is supersimpel. Wat een mooie groente is het toch he?
Door asperges grillen krijg je een andere smaak en textuur. Erg lekker vind ik en een aanrader om eens te proberen. Ik heb de asperges in een hete grillpan gegrild maar op de bbq ga ik ze ook eens proberen!

Ingrediënten voor gegrilde asperges
(bijgerecht voor 1 persoon)
ongeveer 4 – 5 witte asperges
olijfolie

Gegrilde asperges recept
Snijd ruim een centimeter van de onderkant van de asperges en gooi weg. Schil de asperges en halveer ze. Vet ze licht in met wat olijfolie en grill ze rondom enkele minuten in een hete grillpan.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht