Gegratineerde geroosterde paprika’s met rauwe ham

14 december 2020Dagmar
Blog post

Dit is een kerstgerechtje uit mijn jeugd. Laatst moest ik er weer aan denken en het ging maar niet uit mijn hoofd. Het was 1 van mijn eerste gerechtjes die ik kookte. Een paar dagen later maakte ik deze gegratineerde geroosterde paprika’s met rauwe ham weer en na die eerste hap wist ik waarom het me maar niet losliet: wat lekker! Het zoete van de paprika is zo lekker met het zilte van de rauwe ham. De gegratineerde mozzarella maakt het helemaal af wat mij betreft. Je kunt ze als voorgerecht serveren maar ze opgerold ook als een amuse hapje serveren (zoals op de foto).

Zoet, zilt en gegratineerde kaas. Een ontzettende lekkere combinatie! Je hebt voor dit gerecht maar een paar ingrediënten nodig. Lees snel verder hoe je dit lekker voorgerecht of amuse maakt!

Ingrediënten voor gegratineerde geroosterde paprika’s met rauwe ham
(voorgerecht voor 2 personen / of als amuse voor 4 personen )

2 rode puntpaprika’s *
4 plakken rauwe ham
50 gram geraspte mozzarella
peper en zout
olijfolie

* Je kunt ook gegrilde paprika’s uit een pot gebruiken maar zelf geroosterde paprika’s zijn zoveel lekkerder 🙂

Gegratineerde geroosterde paprika’s met rauwe ham recept
1. 
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Verwijder het bovenkantje van de paprika en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Vet de paprika’s lichtjes in en blaker de velkant zwart in een hete grillplan (boven een gaspit kan ook). Wikkel de paprika’s losjes in aluminiumfolie en leg ze een half uurtje in de oven. Ik deed ze in een ovenschaaltje om lekken te voorkomen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ondertussen de ovengrill aan.

2. Vet een taartvorm of grote ovenschaal waar de paprika’s goed in passen licht in met wat olijfolie. Verwijder het velletje van de paprika en schik ze in de ovenschaal. Leg op stuk paprika een plak rauwe ham, kruid met een beetje peper en zout en top af met de mozzarella. Zet ze onder de grill totdat de kaas gesmolten is, lekker bubbelt en licht goudbruin is verkleurd.

Serveren als voorgerecht: verdeel de gegratineerde geroosterde paprika’s met rauwe ham over 2 bordjes.

Serveren als amuse: snijd elke paprikahelft los en rol op. Halveer elk rolletje. Serveer ze in een leuk schaaltje of kommetje met een vorkje.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht