Gastronomisch festival Culinaria 2017 komt eraan!

23 september 2017Dagmar
Blog post

Woohoo! Dit gastronomisch spektakel vindt dit jaar plaats van 18 tot 22 oktober in Brussel. Culinaria is mijn favoriete gastronomisch event en ik kijk er elk jaar opnieuw halsreikend naar uit. Voor degenen die Culinaria nog niet kennen: Culinaria is een jaarlijks terugkerend culinair evenement waarbij je allerlei topgerechtjes van verschillende topchefs onder 1 dak kunt proeven. Deze gastronomische gerechtjes bereid door Belgische topchefs uit het gastronomische topsegment kunnen gepaired worden met een bijpassend glas wijn of bier. Dat klinkt toch fantastisch? Geloof me, dat is het ook. Lees verder om te ontdekken waarom en wat het concept voor Culinaria 2017 is. 
Gerechtje culinaria 2015
1 van de tongstrelende gastronomische gerechtjes die voorafgaande jaren werden geserveerd. Laury Zioui van Ontwaken van de Zintuigen bereidde dit veelbelovend gerechtje dat niet alleen prachtig was opgemaakt maar wat ons betreft een van de allerlekkerste gerechtjes was die we proefden op Culinaria 2015. Het gerechtje bestaat uit koolvis gelakt in ras el hanout, ertwjes met arganolie en zwarte knoflook uit Japan. Daarbij een glaasje Domaine de Saint Just – ‘Les Perrières’ Saumur uit 2013. Fantastisch!

Concept Culinaria 2017
In de negen jaar dat Culinaria bestaat is het concept elk jaar anders. Dit jaar zijn maar liefst 30 topchefs betrokken bij Culinaria. Ik wrijf mij al in mijn handjes want mijn bezoeken de afgelopen 2 jaar waren geweldig (daarvoor kende ik het helaas nog niet).  Op de website valt te lezen dat bezoekers rondom de thema’s gezelligheid, betrokkenheid en kunde van de chefs zullen worden meegevoerd in een gastronomisch avontuur. Dat klinkt spannend! Ik ben dan ook heel benieuwd op welke wijze hieraan invulling wordt gegeven. Zeker omdat Culinaria vorig jaar het voorgaande jaar overtrof en de organisatie lijkt zich er tot het uiterste tot in te spannen de nieuwste Culinaria nog specialer te maken. Dit jaar vindt tijdens Culinaria 2017 ook de finale van de  internationale wedstrijd S.PELLEGRINO® Young Chef 2018 plaats. Deze wedstrijd staat open voor jonge chefs uit de hele wereld en bestaat uit verschillende proeven, waarbij zij een volkomen zelf bedacht gerecht voorstellen aan een vakjury.
Gerechtje culinairia 2015
Dit is het niveau van de gerechtjes tijdens Culinaria. Dit was een gastronomische versie van preskop met een crème van mosterd en bruin brood. Dit heerlijke gerechtje, werd tijdens Culinaria 2015 vergezeld van een glas Domaine Du Petit Metris ‘Clos de la Marche’ Savennières uit 2007. Een bijzonder lekker gerechtje van Dimitry Lysens van Magis geserveerd op een mooi klassiek bord.

Tickets
Dus houd je van gastronomie en lijkt het je leuk om verschillende gerechtjes van Belgische topchefs te proeven? Bezoek Culinaria dan zeker. Je zult zuchten van genoegen, je blik naar boven richten en denken ‘Had ik dit nu maar eerder geweten’. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 70,- Meer informatie lees je op de website. Je kunt culinaria ook volgen op facebook en instagram.

Meer weten over Culinaria?
Kijk dan eens naar mijn bezoekersverslagen van de voorgaande jaren:
Fotoverslag Culinaria 2015
Fotoverslag Culinaria 2016

Als je na het lezen en bekijken van de geweldige culinaire foto’s nog geen zin hebt om te gaan dan weet ik het ook niet meer!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166

Tekst en foto’s: Dagmar
NB: dit is geen gesponsord bericht. Ik ben gewoon erg enthousiast over Culinaria.

1 Reacties

  • Thomas

    28 september 2017 at 2:36 pm

    Wow, dat is echt goed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht