Gamba’s met avocadomousse

15 oktober 2021Dagmar
Blog post

Deze gamba’s met avocadomousse zijn een lekker en makkelijk voorgerechtje dat je binnen no-time op tafel zet. De avocadomousse maak je binnen een handomdraai door avocado te pureren met ricotta, geroosterde pijnboompitten en wat olijfolie. Even de gamba’s bakken (zo gepiept) en tenslotte wat lekker extra vergine olijfolie met citroen erover druppelen. Dan is dit lekker voorgerechtje al klaar!

Snel, makkelijk en lekker. Een ideaal voorgerechtje voor een etentje thuis. De olijfolie met citroen geeft een lekkere frisse noot aan dit zoet -romige gerechtje. Beslist niet weglaten!
Gebruik eventueel serveerringetjes om de avocado wat strakker op het bord te krijgen (zoals ik heb gedaan). Ik garneerde het gerechtje met wat eetbare borage bloemetjes uit eigen tuin. Zin om dit voorgerecht te maken? Lees snel verder hoe je dat kan doen!

Ingrediënten voor gamba’s met avocadomousse
(voorgerechtje voor 2 personen)
6 grote rauwe gamba’s van mooie kwaliteit (gepeld, schoongemaakt en klaar voor gebruik)
extra vergine olijfolie met citroen van mooie kwaliteit
peper en zout
vloeibare bakboter

voor de avocadomousse
het vruchtvlees van een halve avocado
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel extra vergine olijfolie
50 gram ricotta

Gamba’s met avocadomousse recept
1. Maak vlak van tevoren de avocadomousse. Pureer alle ingrediënten hiervoor met behulp van een staafmixer. Proef af op smaak en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2. Dep de gamba’s droog en kruid met peper en zout. Bak in wat boter op medium vuur tot ze roze verkleuren en gaar zijn.

Verdeel de avocadomousse over de borden, leg bij elke lepel avocadomousse een gamba’s en druppel wat olijfolie met citroen over het gerecht. Serveer meteen. Garneer eventueel met borage.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht