Frozen gin-tonic met watermeloen

4 juni 2018Dagmar
Blog post

Frozen gin-tonic met watermeloen: maak een heerlijke frisse gin tonic met bevroren watermeloen! De laatste tijd zit ik vol gin-tonic variatie inspiratie. Ik vind het een lekkere cocktail die ik bij gelegenheid graag drink. Toen ik me ijskoude meloen voorstelde in combinatie met gin-tonic wist ik dat ik een regelrechte zomerhit op het spoor was! Tenminste wat mij betreft dan! Je maakt deze frozen gin-tonic met bevroren watermeloen, gin en tonic met behulp van een blender. Supersimpel, fris, licht zoet en lekker. Met vers fruit, wat wil je nog meer? Je kunt deze lekkere verfrissende cocktail ook makkelijk alcoholvrij maken. Lees hieronder verder!

Frozen gin-tonic met watermeloen
Je maakt deze frozen gin-tonic met watermeloen door 500 gram blokjes watermeloen in te vriezen en vervolgens te pureren in een blender met 200 ml gin en 350 ml tonic. Deze hoeveelheid is voldoende voor zo’n 4 limonadeglazen (zoals op de foto). Ik heb in verhouding minder gin en tonic gebruikt dan bij de reguliere cocktail omdat ik hem zelf zo het lekkerste vond. De smaak was dan ook wat subtieler. Natuurlijk kun je er meer gin en tonic naar smaak aan toevoegen. Serveer deze cocktail meteen zodat hij nog lekker ijskoud is!

Deze cocktail alcoholvrij maken?
Laat de gin weg, voeg wat meer tonic toe en eventueel nog wat limoensap. Mmm!

Pitjes?
Ik had een watermeloen met kleine lichte pitjes, en die heb ik gewoon laten zitten. Bij het pureren in de blender zijn ze denk ik prima gepureerd want ik proefde ze niet terug als harde stukjes in het eindresultaat. Mocht je een watermeloen met grotere (zwarte) pitten hebben die je wilt gebruiken, verwijder de pitten dan wel zoveel mogelijk. Wat ik denk ik dan zou doen is deze meloenblokjes door een zeef drukken zodat de pitten achterblijven. De meloenpulp zou ik dan invriezen als ijsblokjes zodat je ze makkelijk kan pureren in een daarvoor geschikte blender.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht