Frisse taco’s met gegrilde tonijn

Mmm, deze frisse taco’s met gegrilde tonijn zijn gebaseerd op een lekkere salade die ik ooit bestelde bij Coffee Mundo The library in Sittard. Ik heb er een eigen versie van gemaakt en deze frisse taco’s met gegrilde tonijn zijn het lekkere resultaat. De dressing op basis van yoghurt, limoensap, fritessaus en wasabi en de met sesamolie gegrilde tonijn maken wat bijzonders van deze lekkere van oorsprong Mexicaanse taco’s, olé!



Ingrediënten voor frisse taco’s met gegrilde tonijn
(een klein hoofdgerecht voor 2 personen)
8 taco schelpen
160 gram tonijnsteak
sesamolie
peper en zout
Voor de frisse dressing
4 eetlepels Turkse yoghurt
2 eetlepels fritessaus
een kneepje wasabi pasta (meer/minder naar smaak)
wat vers limoensap naar smaak
een snufje zout naar smaak
een scheutje water voor het verdunnen van de dressing
Verdere vulling en toppings
1/2 avocado in blokjes (doe dit op het allerlaatste moment i.v.m. verkleuren)
8 zoete cherrytomaatjes (gehalveerd)
2 flinke handjes ijsbergsla in reepjes
een klein stukje komkommer (ongeveer 3 cm) in halve schijfjes
gebakken uitjes
gerookte geroosterde zwarte sesamzaadjes of gewone zwarte geroosterde sesamzaadjes
verder nodig: een grillpan
Frisse taco’s met gegrilde tonijn recept
1. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Verdun de dressing met een scheutje water en proef of hij naar wens op smaak is. Zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor en verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Dep de tonijn droog en vet in met sesamolie. Kruid met zout. Grill de tonijn ongeveer 40 seconden aan elke kant in een hete grillplan. Haal uit de grillpan en kruid met peper. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
Vul de taco’s met alle ingrediënten en top af met de dressing, gebakken uitjes en sesamzaadjes of zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s naar wens samenstellen.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar