Focaccia met gegrilde paprika, olijven, ui, gemarineerde tomaat en ansjovis

1 april 2021Dagmar
Blog post

Als je een keer geen tijd (of zin) hebt om focaccia te bakken dan kun je met dit recept snel goedbegelegde heerlijke focaccia met gegrilde paprika, olijven, ui, gemarineerde tomaat en ansjovis op tafel zetten! De basis vormt namelijk koelverse focaccia die je na het beleggen alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Klinkt goed toch? Maar wacht maar tot je het proeft, de combinatie van smaken is top! Als je voorkeur daarnaar uitgaat of als je daar gewoon lekker zin in hebt dan kun je natuurlijk ook zelf de focaccia bakken.

De basis voor deze lekkere snelle focaccia’s zijn koelverse focaccia’s met mozzarella die je belegt met gegrilde paprika, olijven, ui, gemarineerde tomaat en ansjovis. Heerlijke smaken. Van ansjovis was ik niet zo’n liefhebber tot ik deze focaccia proefde!
Hier zie je zelfgebakken focaccia’s met dezelfde heerlijke toppings.
Deze focaccia’s zijn op zich al heel lekker maar je kunt ze perfect combineren met bijvoorbeeld de hummus op deze foto, met olijfolie gegrild brood, deze hummus met gehakt, mini naan, aubergine dip, labneh en Turkse spread met paprika en feta .
Voor mij is het de eerste keer dat ik ansjovis lekker vind in een gerecht en het voegt echt een hele lekkere en onmisbare smaak toe vind ik. Wat mij betreft een aanrader. Tip verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de focaccia’s en scheur de ansjovis in kleine stukjes.

Ingrediënten voor focaccia met gegrilde paprika, olijven, ui, gemarineerde tomaat en ansjovis
2 koelverse focaccia’s met mozzarella (150 gram elk)
1 gegrilde rode puntpaprika’s zonder zaadlijst in reepjes gesneden
1/2 medium ui in dunne halve ringen
4 a 6 ansjovisjes op olijfolie (uitgelekt)
6 zwarte kalamata olijven zonder pit in ringetjes
ongeveer 6 eetlepels gemarineerde tomaatjes (grof gesneden)
versgeraspte Parmezaan of geraspte mozzarella

Focaccia met gegrilde paprika, olijven, ui, gemarineerde tomaat en ansjovis recept
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de focaccia’s gelijkmatig met de ingrediënten. Scheur de ansjovis hierbij in kleine stukjes. Top af met wat geraspte Parmezaan of mozzarella en schuif de focaccia’s in de oven totdat focaccia’s mooi warm zijn en de kaas wat gesmolten is. Laat licht afkoelen, snijd dan in stukken en serveer meteen. Ook koud erg lekker.

PS: eventuele leftovers zijn ook heerlijk als lunch of als tussendoortje!
PPS: ook heel lekker als alternatieve pizza met een lekkere salade als hoofdgerecht!
PPPS: wedden dat je gasten blij zijn als je dit als informeel voorgerecht op tafel zet?

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht