Films voor foodies

18 augustus 2014Dagmar

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van deze 11x films voor foodies en onderstaande menusuggesties!

NB: klik op de film voor meer informatie en om de trailer te bekijken . Veel plezier!

Chocolat-2000Chocolat (2000). Alleenstaande moeder Vianne Rocher opent een chocolaterie in een klein Frans dorpje. Het rustige leven in het dorpje wordt op zijn kop gezet en Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen voor altijd. Met o.a. Johnny Depp en Juliette Binoche.
icon-star 
Wat dacht je van een heerlijke chocolademousse van bonbonbloc voor bij deze film? 

Ratatouille (1)Ratatouille (2007). Een animatiefilm van Disney over een rat (Remy) die graag een grote Franse topkok wil worden en daarvoor een bijzondere samenwerking aangaat met jonge kok Linguini in een toprestaurant in Parijs.
icon-star Ratatouille is een Frans gestoofd groentegerecht dat bestaat uit tomaat, courgette, uit, aubergine en knoflook. Klik hier voor een recept. Lekker met bijvoorbeeld een lamsfilet met ras-el-hanout of bijvoorbeeld kabeljauw.

Haute-Cuisine-2012-posterHaute cuisine (2012). Een humoristisch drama over een traditionele Franse vrouwelijke kok die de privékok wordt van president Mitterand. Hortense Laborie is een gerenommeerde chef-kok uit de Campagne, die tot haar grote verbazing door de Franse president gevraagd wordt voortaan in het Parijse Élysée-paleis zijn maaltijden te bereiden. Ondanks de afgunst van het reeds aanwezige personeel, bevestigt Hortense al snel haar goede reputatie. Met haar authentieke gerechten weet ze de president voor haar te winnen, maar binnen de paleismuren liggen nog veel meer obstakels. Gebaseerd op een waar verhaal.
icon-star 
Wat dacht je van een paar lekkere Franse wijnen met bijpassende hapjes voor bij deze film? Du pain, du vin, misschien naast paturain ook wat truffeltapenade, en wat Franse kaasjes? Of misschien spaghetti carbonara met paddestoelen en truffels?

julie and juliaJulie & Julia (2009) vertelt het levensverhaal van de beroemde Amerikaanse kok Julia Child en het verhaal van wish-to-be  schrijfster Julie die besluit elke dag een jaar lang een recept uit het kookboek “Mastering the art of French cooking” van Julia te bereiden en hierover te bloggen. Verfilmd met Meryl Streep en Amy Adams.  
icon-star In de film bereidt Julie onder andere de boeuf bourguignonne van Julia. Klik hier voor het recept.

charlieSjakie en de chocoladefabriek (2005). Een verfilming van de klassieker geschreven door Roald Dahl. Sjakie wint een tour door de geweldige chocoladefabriek van Willy Wonka, een wel heel bijzondere eigenaar.  icon-star Natuurlijk kun je deze film niet kijken zonder chocolade. Wat dacht je van een proeverij van alle Tony Chocolonely chocolades? Of deze heerlijke chocolademousse van bonbonbloc?

no reservationsNo reservations (2007). Het leven van Kate, een perfectionistische chefkok bij een goed New Yorks restaurant staat op haar kop als ze de zorg krijgt over haar tienjarige nichtje Zoe. Kate en Zoe proberen hun weg te vinden in hun nieuwe leven samen, en dan is daar nog Nick, de nieuwe sous-chef die door Kate als haar concurrent wordt beschouwd maar naast irritant stiekem best leuk vindt. Met o.a. Catherine Zeta Jones en Aaron Eckhart.  icon-star Menu suggestie: spaghetti bolognese en tiramisu. Klik hier voor een vertruffelijk recept voor tiramisu.

ramen girlThe ramen girl (2008). De jonge Amerikaanse Abby verhuist naar Tokio om samen te zijn met haar vriend Ethan. Ethan beëindigt de relatie al snel en de wanhopige Abby gaat op zoek naar wat ze met haar leven wil. Ze komt terecht in een Japans ramen restaurant waar ze in de leer gaat bij de tirannieke perfectionistische eigenaar. O.a. met Brittany Murphy.  icon-star  In deze film vervult een heerlijke aromatische soep de hoofdrol naast de andere hoofdrolspelers. Klik hier voor een recept voor  met ramennoedels en kip.

eatEat, pray, love (2010). Liz Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) gaat in Italië, India en Indonesië op zoek naar zichzelf en probeert de thema’s genieten,goddelijkheid en liefde hierbij te integreren in haar leven.
icon-star 
In Italië geniet Liz van de nodige heerlijke ijsjes. Wat is er Italiaanser dan ijs? Wat dacht je van dit heerlijk drankje met roomijs, prosecco en limoncello?

toast
Toast

Toast (2010).  Nigel Slater (Freddie Highmore) is een Britse voedselrecensent en schrijver wiens boek ‘Toast’ gaat over zijn jeugd, die hij zich herinnert aan de hand van voedsel. Een nostalgische trip door alles wat eetbaar was in de jaren ’60 in Engeland, en wat Nigel Slater wordt voorgezet door zijn stiefmoeder Mrs. Potter (Bonham Carter), die in zijn leven komt als zijn vader (Stott) hertrouwt nadat zijn moeder (Victoria Hamilton) gestorven was aan de gevolgen van astma.  icon-star In de film concurreert Nigel met zijn stiefmoeder middels o.a. een lemon meringue pie om de liefde en aandacht van zijn vader. Klik hier voor het recept.

waitressWaitress (2007). Jenna (Keri Russel) heeft een slecht huwelijk en ze is diep ongelukkig met haar man Earl (Jeremy Sisto). Haar enige uitstapje is haar baan bij Joe’s Pie Diner waar ze elke dag de meest uiteenlopende taarten creëert. Al die verschillende taarten noemt ze naar datgene dat zich in haar leven afspeelt. Op een dag verneemt ze dat ze zwanger is en noemt ze haar taart ‘I Don’t Want Earl’s Baby’. Maar dan ontmoet Jenna de wel zeer aantrekkelijke gynaecoloog Dr. Pomatter, en ze begint te twijfelen.  icon-star In deze film schitteren een aantal fantastische taarten. Deze mini tarte tatin appeltaartjes zijn heerlijk om bij deze film op te eten.

vatel2Vatel (2000). Francois Vatel is de trouwe en toegewijde bediende van de trotse maar oude, geruïneerde Prins de Conde. De prins wil Lodewijk XIV voor zich winnen om op die manier het opperbevel te krijgen bij een militaire ingreep tegen de Nederlanders. In dit kader vraagt de prins aan Vatel zich te ontfermen over de ont-angst van Lodewijk XIV en het Hof van Versailles op het kasteel van Chantilly. De feestelijkheden zullen 3 dagen en 3 nachten duren en moeten absoluut betoverend zijn.

Wat is jouw favoriete film met met eten in de hoofdrol en waarom? Laat het hieronder weten.
Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht