Feta met tomaat, knoflook en olijfolie

27 maart 2021Dagmar
Blog post

Deze feta met tomaat, knoflook en olijfolie is een heerlijk borrelhapje. De combi van de zoete tomaatjes, zilte feta en Italiaanse kruiden, knoflook en lekkere olijfolie is top! Lekker als onderdeel van een lunch, brunch, verjaardagsfeestje en informeel etentje thuis. Ook lekker om wat brood in de lekkere olijfolie met tomaatjes en knoflook te dippen!

Deze feta met tomaat, knoflook en olijfolie is makkelijk om te maken. Je bakt tomaatjes, tomatenpuree en knoflook met wat kruiden, laat dit afkoelen en schept hem over een lekker stuk feta. Klaar!
Deze feta met tomaat, knoflook en olijfolie is bijvoorbeeld een lekker onderdeel van een mezze schotel. Lekker bij bijvoorbeeld hummus, focaccia met gegrilde paprika, tomaat, ui, olijven en ansjovis, baharat gehakt , aubergine dip, met olijfolie gegrild brood en labneh. Serveer er nog wat brood bij om te smeren en te dippen en je mezze feestje is compleet!

Ingrediënten voor feta met tomaat, knoflook en olijfolie
1 stuk lekkere feta van ongeveer 200 gram
125 gram zoete cherrytomaatjes (gehalveerd)
1 opgehoopte eetlepel tomatenpuree
lekkere extra vierge olijfolie
een mespunt chiliflakes en gedroogde tijm
Italiaanse kruiden
1 dikke teen knoflook
peper en zout naar smaak

voor erbij: brood om te smeren en te dippen

Feta met tomaat, knoflook en olijfolie recept
Verwarm ongeveer 3 eetlepels olijfolie met de teen knoflook tot deze goudbruin is. Haal de knoflook dan uit de pan maar gooi hem niet weg. Voeg voorzichtig alle tomaatjes toe met de chiliflakes en tijm (pas op, dit kan spetteren) en bak ze op medium vuur gedurende enkele minuten tot ze zacht zijn. Kruid naar smaak met peper en zout. Haal het pannetje van het vuur, pers de knoflook uit en voeg deze toe. Laat afkoelen. Schenk naar smaak eventueel nog wat extra olijfolie erbij. Verdeel de grove tomatensaus over de feta in een diep bord of kom. Kruid af met een klein beetje Italiaane kruiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer met brood om te smeren en te dippen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht