Feestontbijtje met banaan en pindakaas-chocolade-koffiesaus!

31 augustus 2018Dagmar
Blog post

Onlangs ontving Vertruffelijk een proefpakket met diverse smaken Hands Off chocolade met de uitdaging om een anders dan anders (misschien gezonder?) recept te bedenken. Chocolade is natuurlijk van zichzelf al bijzonder lekker, en afhankelijk van je persoonlijke voorkeur heeft Hands off meerdere varianten ontwikkeld om uit te kiezen. Zo zijn er onlangs twee nieuwe smaken uitgebracht: Red Velvet & White Chocolate en Hazelnut, Seasalt & Cocao Nibs. Samen met Dagmar heb ik na een creatieve brainstorm sessie, het volgende recept voor een stevig feestontbijtje of royale lunch ontwikkeld.

Feestontbijtje met banaan en pindakaas-chocolade-koffiesaus!
Het Nederlanse Hands off my chocolate! heeft nu ook vegan proof repen! Iedereen verdient kleine genietmomenten vinden ze bij Hands off my chocolate en daarom zijn de heerlijk klinkende smaken Hazelnut Seasalt & Cocoa Nibs (70% cacao), Double Dark (70% cacao) en Seriously Dark (85% cacao) vegan proof. Dit receptje is gemaakt met de Hands off Seriously Dark Chocolade met een cacao percentage van maar liefst 85%! Dat is dus meer chocolade en meer smaak, what’s not to like? En last maar niet least hebben ze ook nog een red velvet white chocolate variant die is geïnspireerd op de originele red velvet cake (lekker!). Kijk voor meer info op de website van Hands off, my chocolate

Ingrediënten per boterham
1 royale snee brood naar keuze
1 flinke eetlepel magere vanille kwark (bijvoorbeeld van Skyr of Lindahls Kvarg)
halve banaan
1 eetlepel smeuiige pindakaas
2 blokjes Hands off My Chocolate Seriously Dark 85% cacao
1 theelepel oploskoffie
1 theelepel granola
enkele pecannoten

Dit feestontbijtje maken doe je zo
Start met de pindakaas-choco-koffie-saus, door twee blokjes Hands off Seriously Dark Chocolade au bain marie te smelten. Voeg er een eetlepel smeuïge pindakaas aan toe en roer het samen met de oploskoffie tot een gladde saus.

Opmaken: Bestrijk de snee brood met een royale hoeveelheid vanille kwark. Snij de banaan in kwarten en leg ze op de kwark. Strooi de granola en de fijngehakte pecannoten over de boterham. Maak het compleet door de onweerstaanbaar lekkere saus royaal over de boterham te laten druipen (met een lepel). Eventueel kun je ook nog wat pindakaas saus toevoegen (je kunt hiervoor gewoon een lepel pindakaas in een mok laten smelten in de magnetron en klaar!).

Genieten maar!

Groet Stephanie

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Tekst en foto’s Stephanie Könings

Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht