Een dagje lekker vega: couscous met falafel

16 oktober 2017Dagmar
Blog post

Couscous met falafel, gegrilde paprika, rucola, een lekkere dot romige frisse tzaziki en wat overheerlijk met olijfolie gegrild brood. Heerlijke ingrediënten voor een lekkere vegetarische hoofdmaaltijd. De zelfgemaakte falafel is niet alleen lekker maar ook vullend. Het brood zorgt voor een extra textuur en het grillsmaakje is heerlijk.  Couscous is heel makkelijk om te bereiden, er komt niet eens een fornuis aan te pas! Je hoeft couscous namelijk alleen maar in een kom te doen met kokend water of bouillon, afdekken en  te wachten dus dat scheelt weer. Ik gebruikte oranje couscous en vond het net fijne confetti op het bord. Dit lekker vega gerecht is gewoonweg een klein feestje op je bord!

couscous met falafel
couscous met falafel
couscous met falafel
Een dagje zonder vlees is meer dan prima te doen en al helemaal met dit lekker hoofdgerecht. Deze combinatie van zelfgemaakte kikkererwtenburgertjes (falafel), gegrilde paprika, rucola, tzaziki en gegrild brood is om in koeienletters over te schrijven zo lekker. Wanneer ga jij dit gerecht maken?

Ingrediënten voor de couscous met falafel
(hoofdgerecht voor 2 personen)
100 gram couscous
300 gram gegrilde paprika (uit pot)
2 handjes rucola
1 x de benodigheden voor dit falafel recept
voor erbij: brood om te grillen, feta en tzaziki
olijfolie (liefst uit een spray)
verder heb je een keukenmachine, een grill en wat aluminiumfolie nodig

Couscous met falafel recept
1. Maak de falafel volgens dit recept. Houd de falafel warm tussen wat aluminiumfolie.

2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes en de feta in blokjes. Verhit een grill, spray het brood in met wat olijfolie en grill het brood.

3. Schep de couscous los met behulp van een lepel. Combineer met de rucola en gegrilde paprikareepjes. Verdeel over de borden samen met de falafel en het gegrilde brood. Serveer met een lekkere dot tzaziki.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!


Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht