De vijf beste Kerstgerechten!

24 december 2020Dagmar
Blog post

In dit artikel zet ik mijn vijf beste Kerstgerechten voor je op een rij! Kerst staat voor mij synoniem met lekker eten en gezellig urenlang tafelen in goed gezelschap. Daar horen natuurlijk heerlijke gerechten bij. Benieuwd naar mijn Kerstfavorieten?

Kerstfavoriet 1: mijn klassieke rundercarpaccio met rucola, geroosterde pijnboompitten en natuurlijk truffelmayonaise! Dit voorgerecht is zo lekker dat ik het eigenlijk het hele jaar door wel maak maar ik vind het ook een heerlijk Kerst gerecht. Vandaar dat deze carpaccio wat mij betreft niet mag ontbreken in dit overzicht!
Kerstfavoriet 2: als ik aan Kerst denk, dan denk ik aan deze heerlijke kippenragout pasteitjes! In december prijken ze steevast op ons Kerstmenu. En als het even kan eten we ze ook op Oudjaarsdag. En op ‘derde’ Kerstdag. Zoals je vast al hebt begrepen ben ik dol op deze pasteitjes! Met enige trots vertel ik je graag hoe je deze heerlijke kippenragout pasteitjes kunt maken met mijn beproefde recept!
Kerstfavoriet 3: culinair stamppotje met pastinaak, coquilles, gamba’s, garnaaltjes en witte wijnsaus. Toegegeven: met Kerst denk jij misschien niet meteen aan een stamppotje maar wacht maar eens tot je dit culinair stamppotje hebt geproefd! Misschien wordt dit dan ook wel jouw nieuwe Kerstfavoriet?
Kerstfavoriet 4: heerlijke lamsbout uit de oven. Een feestelijk groot stuk vlees is natuurlijk geweldig om op de kersttafel te serveren. Deze lamsbout vind ik dan ook een echte aanrader!
Kerstfavoriet 5: chocolademousse van bonbonbloc! Twee dingen naar mijn hart: chocolademousse en die heerlijke bonbonbloc! Dit heerlijk toetje maak je met maar 3 ingrediënten en is ontzettend lekker…

Nog meer inspiratie voor een lekker kerst recept?
Mocht je nou nog op zoek zijn naar een lekker recept kerst en nog meer kerst inspiratie dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op www.boodschappen.nl!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met www.boodschappen.nl
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht