Culi nieuws en trends bij de Culiperslunch 2019!

22 april 2019Dagmar
Blog post

Onlangs mocht ik weer aanwezig zijn bij de jaarlijkse Culiperslunch die door PitchPR en Marcus Polman wordt georganiseerd. Wat mij betreft misschien wel een van de allerleukste events van het jaar! Dus, hop de auto in! Daar leg ik vanuit Zuid-Limburg graag de reis naar de kookfabriek in Amsterdam voor af.

Wat is de Culiperslunch?
Tijdens de culiperslunch krijg je als culinaire pers/culinair schrijver/foodblogger voorgeschoteld wat je in voorjaar/zomer 2019 op het gebied van eten, drinken & koken aan nieuws kan verwachten. Er is plek voor 125 persaanmeldingen dus ik voel me best een beetje vereerd dat ik erbij kan zijn. En al het culi nieuws en trends die ik weer ontdekte deel ik natuurlijk graag met jou! Lees je mee? 

Deze spiksplinternieuwe walnootolie van Augustin’s is 1 van mijn ontdekkingen vandaag en ik ben er weg van. Augustin’s heeft 3 soorten walnootoliën in 3 verschillende intensititeiten: licht, regulier en intens. Eenmaal thuis maakte ik er een lekkere dressing mee met wat honing en combineerde die met de radijs, biet, sla geitenkaas en gefrituurde kappertjes die je op de foto ziet. Een aanrader. Meer info: augustins.nl
Het viel me op dat er vandaag verschillende mocktails te proeven waren en ik kan je vertellen: die waren ont-zet-tend lekker! Deze basil lemonade met Thomas Henry grapefruit, vanille siroop, limoensap, basilicum en zeezout deed niet onder voor een lekkere cocktail! De combinatie fris-zoet-zuur vond ik erg lekker. Dit drankje ga ik beslist zelf proberen te maken. Sterker nog: dat heb ik al gedaan met het gepersonaliseerd flesje Thomas Henry Grapefruit dat ik meekreeg (met mijn eigen foto op het etiket!). Als je het mij vraagt worden mocktails DE trend voor 2019! Meer info: www.thomas-henry.com
Voor mijn neus werden de allerlekkerste gerechtjes om te proeven bereid. Hier zie je Mathijs Vrieze in de weer met de heerlijke zoete Looye honingtomaatjes. Hij bedacht er een superlekkere combi mee van honingtomaatjes gepoft in een braadzak met azijn en honing verder op smaak gebracht met ras el hanout, een rème van volle yoghurt met mandarijnschil en gegarneerd met citroentijm. Superlekker! Van deze tomaatjes ben ik al een poosje fan. En dan te bedenken dat ik als kind geen tomaat lustte. Meer info: www.looye.com
Verder mocht ik sterrenchef Pascal Jalhay, schrijver van het geweldig mooie Indonesisch kookboek ‘ Baru Belanda’ ontmoeten en ook hier weer enkele ontzettend lekkere gerechtjes van zijn hand proeven. Op de foto zie je een gazpacho van mungbean met een zwarte rijst cracker afkomstig uit dit kookboek uitgegeven door Fontaine uitgevers. Dit kookboek prijkt sinds ik o.a. dit hapje mocht proeven torenhoog op mijn wensenlijstje! Hoe vaak krijg je nu de kans een kookboekenauteur en sterrenchef te ontmoeten, echt hartstikke leuk! Ik las nadien dat Pascal bij het nabijgelegen Chateau Neercanne heeft gewerkt, extra leuk! Lees hier meer over Baru Belanda.
Enkele veelbelovende concepten worden door studenten van HAS-Hogeschool gepresenteerd tijdens de Culiperslunch. Dit vond ik best een beetje geniaal: een wijnfles die door de brievenbus past dankzij een slim bedachte verpakking. Bedacht door Vladi Boroday. Wie weet kun je binnenkort jouw winebestie een groot plezier doen hiermee! Meer info: Vino Now
Ik ben dol op gerookte paling en dat kwam mooi uit want in de goodiebag zat een geweldig lekkere gerookte palingfilet van paling.nl
Ik bedacht er thuis dit gerechtje mee: gerookte paling -mierikswortelcrème – gremolata met een twist – komkommer met limoen en watermeloen radijs. Plus wat eetbare bloemen en wat van het geweldige bietenpoeder dat ik cadeau kreeg van een vriendin. Paling vind ik erg lekker, waarom eten we dat eigenlijk niet wat vaker? Meer info op www.paling.nl

En er was nog veel meer leuks, lekkers en bijzonders!
Er waren nog zoveel méér lekkere, leuke en bijzondere producten, kookboeken, ingrediënten en bevlogen deelnemers. Ik vond het ontzettend leuk om aanwezig te mogen zijn op de Culiperslunch 2019 en ik wil PitchPR en Marcus Polman van Nieuwe Haring dan ook hartelijk bedanken voor de leuke uitnodiging en indrukwekkende organisatie. En natuurlijk ook al die bevlogen ondernemers die hun nieuwste producten presenteerden en veelal ter beschikking stelden in een fantastische goodiebag. Het was top! Heel graag tot volgend jaar!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-158.jpg

Deze waanzinnige goodiebag kregen we mee naar huis na afloop van deze extra speciale jubileum editie van de Culiperslunch. Een mooie kans om de producten thuis in alle rust te proberen waarvan ik niet in de gelegenheid was er kennis mee te maken. Het allerleukste van de Culiperslunch vind ik misschien nog wel de bedenkers/makers/(kersverse )ondernemers ontmoeten achter het product met in de basis dezelfde gemeenschappelijke passie voor lekker eten en drinken. Extra leuk om deze hardwerkende bikkels in een welverdiende spotlight te zetten in dit artikel! Ik wens jullie allemaal veel succes maar vooral veel plezier!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht