Coquilles Saint-Jacques

14 november 2020Dagmar
Blog post

Coquilles Saint-Jacques! Als er 1 gerechtje is met coquilles waar ik dol op ben dan zijn het deze heerlijke gegratineerde coquilles Saint-Jacques wel! Mijn eigen versie maak ik met een heerlijke romige schaaldierensaus. Heerlijk gegratineerd met kaas en panko uit de oven, mmm! Een lekker en luxe voorgerecht, ideaal voor de feestdagen of een andere speciale gelegenheid. Hier mag je me voor wakker maken…

Mocht je de schelpen gebruiken voor dit gerechtje dan kun je een kommetje vouwen van wat aluminiumfolie en daarin de schelp stabiel op een ovenrooster plaatsen. Zo blijft de vulling waar je hem wil. Of gebruik eenpersoons ovenschaaltjes. Snijd de coquilles in kleine stukjes en leg ze hierin.
Schenk wat van de romige schaaldierensaus erbij. Ik maak deze zelf op basis van zelfgemaakte bisque. Je kunt ook een goede kant-en-klare bisque als sausbasis gebruiken.
Mocht je het leuk vinden om eens zelf bisque te maken dan kun je dat doen met dit bisque recept.
Tenslotte top je af met wat geraspte kaas en panko voordat je de coquilles in de oven schuift om lekker te gratineren. Tip: je kunt de schelpen gewoon in de vaatwasser zetten. Die tip kreeg ik ooit van een visboer en ze worden inderdaad perfect schoon!
Het eindresultaat klaar om van te smullen: goudbruin gegratineerde coquilles Saint-Jacques! Die randjes vind ik ook zo lekker, net zoals de randjes lasagna! Jij ook?
Gegratineerde coquilles Saint-Jacques: by far 1 van mijn favoriete voorgerechtjes met coquilles! Ik ben erg in mijn nopjes met mijn eigen versie met romige schaaldierensaus, mmm! Lees snel verder hoe je dit lekker voorgerecht maakt!

Ingrediënten voor coquilles Saint-Jacques
(voorgerecht voor 3 personen)

9 kleine coquilles (elke coquille in 4 stukjes gesneden)
ongeveer 150 ml romige schaaldierensaus
3 eetlepels panko
60 gram geraspte gruyère
maïzena

verder heb je nodig
3 schoongemaakte schelpen +
aluminiumfolie of eenpersoons ovenschaaltjes

Coquilles Saint-Jacques recept
1.
Verwarm de oven voor op 230 graden (electrische oven). Verwarm de saus en bind met een extra theelepel maïzena volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verdeel de stukjes coquille over de schelpen of ovenschaaltjes. Verdeel de saus hierover en top af met de panko en kaas. Schuif de coquilles ongeveer 15 minuten in de oven of totdat het toplaagje goudbruin is gegratineerd en de inhoud lekker bubbelt.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht