Cocktailchallenge bij het Amsterdamse INK Hotel

9 november 2016Dagmar

Onlangs werd me gevraagd of ik het leuk zou vinden een cocktailchallenge bij het Amsterdamse INK hotel -inclusief cocktail workshop- bij te wonen. Tijdens de cocktailchallenge mocht ik samen met andere bloggers strijden om wie lekkerste fabulous fall cocktail zou bereiden. Met als inzet dat de winnende cocktail een maand lang als special op de kaart zou staan. Hoewel ik nog niet zo bekend was met cocktails leek me dit een uitgelezen kans om met cocktails te gaan experimenteren. En hoe ik de smaak te pakken heb gekregen! Als onderdeel van de cocktailchallenge mocht ik een cocktailsetje ontvangen waar ik de week voorafgaand aan de challenge driftig (ahem) mee heb geëxperimenteerd. Zaterdag 5 november 2016 was het zover! Ik vertel je graag meer over deze wedstrijd èn het INK hotel waar dit allemaal plaatsvond.

building, INK Amsterdam MGallery

Het INK Hotel ligt aan de Nieuwezijds Voorburgwal 67 in het centrum van Amsterdam. Het station ligt op loopafstand van het Centraal Station. De naam verwijst naar een krant die ooit gevestigd was op deze locatie en overal in het hotel zijn leuke referenties hiernaar te vinden.

INK hotel Amsterdam
De prachtige bar van het INK hotel. Hier kregen we een superleuke cocktail workshop voorafgaande aan de cocktailchallenge. Het INK hotel is onderdeel van de ACCOR hotel group. Het hotel onderging een ingrijpende renovatie en een prachtig eigentijds hotel met persoonlijke touches is het resultaat. Hier zou ik best een nachtje (of twee) willen verblijven!

Ink hotel Amsterdan
Bij start van de cocktailworkshop kregen we deze INKredible cocktail geserveerd (foto rechts); de signature cocktail van het INK hotel. Niet alleen in de naam zie je de verwijzing naar zowel de naam als de geschiedenis van het hotel. Op de bar (foto links) staat ook een setje cocktailgarnituren in inkpotjes. Deze worden gedoseerd met een veer die je links op de foto nog net ziet. Wat origineel!

untitled-730
Tijdens de cocktail workshop leerden we de fijne kneepjes van een drietal cocktail klassiekers met een twist: whisky sour (op basis van Bulleit bourbon, citroensap, suikersiroop en eiwit voor een zijdeachtige textuur), negroni (op basis van gin, rode vermouth, campari gegarneerd met een sinaasappel twist) en een champagne cocktail (op basis van veuve cliquot champagne, een suikerklontje met angostura en Hennessy cognac). Op de foto zie je de negroni cocktail.

De whisky sour werd gemaakt op basis van shake, de negroni op basis van stir en de champagne cocktail op basis van build. Leuk om deze verschillende technieken live te zien door een barman die dit ogenschijnlijk moeiteloos doet, maar waarvan je goed kan merken dat hier heel wat ervaring en opleiding achter zit. Altijd leuk om iemand die dit zo ontzettend leuk vindt aan de slag te zien. De passie was voelbaar en zoals het is met alles wat je aandacht en liefde geeft: de drankjes werden er naar mijn idee extra bijzonder door. Tip: ben je een keertje in Amsterdam, ga hier dan zeker een drankje doen.

Cocktailchallenge INK hotel Amsterdam
Na de workshop gingen we in groepjes aan de slag met onze cocktails in de cocktailchallenge. Links zie je me in opperste concentratie aan de slag met de cocktail die ik speciaal voor deze cocktailchallenge bij het Amsterdame INK hotel had bedacht: een cocktail gebaseerd op de Tony chocolonely chocoladereep caramel zeezout…Oftwel: een salted caramel cocktail!

Deze cocktail op basis van butterscotch likeur, gecondenseerde melk, vodka en karamelsiroop is superlekker al zeg ik het zelf. Mijn geheime ingrediënt was een randje chocoladesaus met fleur de sel om tegenwicht te bieden aan deze zoete cocktail. Dit is trouwens het recept van deze salted caramel cocktail. Van de jury kreeg ik te horen dat deze cocktail eruit sprong ten opzichte van de rest en dat het zoutrandje erg slim was en getuigde van ‘barman thinking’. Wat een leuke complimenten! De cocktail viel ook in de smaak bij andere deelnemers. Iedereen had ontzettende leuke en lekker klinkende cocktails bedacht met een leuk herfst thema. Tijdens de workshop en challenge werden we voorzien van heerlijke hapjes die werden bereid door Pressroom: het restaurant van het hotel(8.6/10 beoordeling op IENS, dat zegt denk ik al heel veel). In het huidige restaurant stonden vroeger -jawel-  de drukpersen van de destijds gevestige krant.

untitled-725
And the winner is…deze bijzondere herfstige mocktail (zonder alcohol) met stoofpeertjes van Marloes van de blog budgetproof.nl! Gefeliciteerd Marloes! Haar mocktail prijkt binnenkort op de kaart van het INK hotel. Wil je hem een keertje proeven bestel hem dan of kijk eens op de website van Marloes waar je het recept ongetwijfeld binnenkort zal kunnen vinden.

library, INK Amsterdam MGallery

Je kan ook heerlijk relaxed loungen met je drankje in de prachtige aangrenzende library. Ik zie me hier wel zitten met een lekkere cocktail tijdens een weekendje Amsterdam! Het lijkt me een heerlijke oase om tot rust te komen in een dynamische stad die net zoals New York never sleeps. En o! De menukaart van restaurant The Pressroom waarvan je de open keuken en het eetgedeelte aan de andere kant van de bar kunt vinden ziet er fenomenaal uit. Voor de salade met quinoa en bloemen mòet ik beslist nog een keertje terug.

Meer weten over het INK hotel?
Meer informatie over dit prachtige ACCOR hotel vind je op deze website. Voor nog meer foto’s en video’s kun je hier een kijkje nemen.

Met hartelijke dank aan Meta people NL en het INK hotel voor de leuke uitnodiging en organisatie!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Tekst: Dagmar
Foto’s: Dagmar, Via MetaPeople en het INK hotel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht