Spicy Marokkaanse chili sin carne (vegan)

Laatst had ik onwijs zin in een vegetarisch stoofpotje met lekker veel groente en zo bedacht ik achter het fornuis deze spicy Marokkaanse chili sin carne. Met de traditionele ingrediënten voor chili maar met ras el hanout gekruid. Net weer even anders dus en dat is LEKKER! Dit lekker vegan fusion stoofpotje zit bomvol groente zoals paprika, linzen, rode ui, maïs, kidneybonen, wortel en cherrytomaatjes. Ik schat dat er ongeveer bijna een kilo groente in dit vegan stoofpotje zit. Zo kom je wel aan je dagelijkse portie groente, en nog op een lekkere manier ook! Hier word ik dus heel vrolijk van: lekker en voedzaam comfort food. Jij ook?

Serveer je Spicy Marokkaanse chili sin carne met bijvoorbeeld couscous, quinoa of rijst. Ook lekker met gekookte aardappeltjes.
Ingrediënten voor spicy Marokkaanse chili sin carne
(hoofdgerecht voor 2-3 personen)
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 klein blikje bruine linzen (160 gram)
1 klein blikje mais (75 gram)
1 rode paprika
1 winterpeen
1 flinke hand zoete cherrytomaatjes
2 rode uien
2 dikke tenen knoflook
400 ml groentenbouillon
1 opgehoopte eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ras el hanout kruiden
1 mespunt chiliflakes (meer/minder naar smaak)
peper en zout
een klein scheutje rode balsamico azijn
een klein beetje suiker of zoetstof
olijfolie
Houd 75 gram (zilvervlies)rijst aan per persoon
Marokkaanse chili sin carne recept
1. Snijd de ui in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Halveer de cherrytomaatjes.
2. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de uien en wortel zacht en licht goudbruin op medium vuur. Gebruik bij voorkeur een pan met een dikke bodem. Bak de paprika vervolgens 2-3 minuten mee. Gaar de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Bak de ras el hanout, chili flakes, peper, zout, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Laat ondertussen de bonen, linzen en mais uitlekken. Voeg deze daarna toe samen met de tomaatjes en verwarm ze een kwartiertje mee. Proef en breng het stoofpotje naar wens op smaak met eventueel wat peper, zout, suiker of zoetstof en een klein scheutje balsamico azijn.
Klaar! Serveer je Spicy Marokkaanse chili sin carne met de rijst.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar