Cheesecake met mango en passievrucht

15 maart 2018Dagmar
Blog post

De combinatie van een bastogne koekjesbodem, frisse roomkaas en een zoet-zure mango-passievruchten coulis maken deze cheesecake onweerstaanbaar lekker!

Onweerstaanbaar lekkere cheesecake met mango en passievrucht
Mijn inspiratie voor deze cheesecake komt van een toetje. Een toetje met roomyoghurt, mango en passievrucht. Die combi vond ik zo lekker dat ik op het idee kwam om er deze onweerstaanbaar lekkere cheesecake met mango en passievrucht mee te maken. Tenminste, ik vind hem onweerstaanbaar lekker!

Onweerstaanbaar lekkere cheesecake met mango en passievrucht
Passievrucht: ik ben dol op deze tropische vrucht. Hier zie je de pitjes duidelijk zitten maar die zitten niet in de mango-passievrucht coulis. Coulis klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Het is in feite een vruchtenpuree. Maar coulis klinkt wat aantrekkelijker, toch?

Onweerstaanbaar lekkere cheesecake met mango en passievrucht
Deze no bake cheesecake is niet moeilijk om te maken. Ik was er wel eventjes mee bezig, maar dat is beslist de moeite waard. Beloofd. 

Onweerstaanbaar lekkere cheesecake met mango en passievrucht
De cheesecake en de coulis moeten een paar uurtjes opstijven in de koelkast maar dan mag je hem eindelijk aansnijden. Wat een feestje. De hoeveelheid coulis in dit recept is trouwens ruim voldoende. Wat je overhoudt is ook erg lekker bij je yoghurt bijvoorbeeld. Of bij (pompoen)poffertjes en panna cotta. Of in je frozen yoghurt milkshake. Zin gekregen om deze cheesecake te maken? Lees dan hieronder verder hoe.

Ingrediënten voor cheesecake met mango en passievrucht
Voor de taartbodem
260 gram bastogne koeken
75 gram ongezouten roomboter (gesmolten)

Voor de cheesecake
400 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
275 ml slagroom
5 blaadjes gelatine
5 eetlepels poedersuiker

Voor de mango-passievrucht coulis
350 gram mango stukjes
4 passievruchten
40-50 ml vers citroensap
1 theelepel suikersiroop

Verder heb je een keukenmachine, staafmixer of blender, een springvorm van 25 cm, zeefje en een velletje bakpapier nodig.

Cheesecake met mango en passievrucht recept
1. 
Klem het vel bakpapier in de springvorm en knip zo nodig bij. Maal de koekjes zeer fijn in een keukenmachine. Smelt de boter. Haal het pannetje van het vuur en roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Schep in de springvorm en druk voorzichtig en gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm weg in de koelkast om op te stijven.

2. Week de gelatine in koud water. Schenk 75 ml slagroom in een steelpannetje en zet apart. Klop de rest van slagroom stijf met  5 eetlepels poedersuiker. Verwarm de 75 ml slagroom in een pannetje (niet laten koken). Knijp de gelatineblaadjes uit en doe 1 voor 1 al roerend bij de hete room. Laat ze oplossen.  Mix de roomkaas even ‘los’. Meng het opgeloste gelatinemengesel met een garde door de roomkaas. Mix vervolgens de stijve slagroom erdoor. Je vulling is nu klaar. Stort de vulling op de koekjesbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant zoveel mogelijk glad, dek af en laat minstens 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

3. Pureer de mango stukjes met het citroensap in een blender of met behulp van een staafmixer. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Zeef en van het sap op. Meng het passievruchtensap met de suikersiroop en mangopuree. Even proeven: is hij te zoet dan kun je er nog wat citroensap bij doen, is hij wat te zuur dan doe je nog een beetje suikersiroop erbij. Dit is je mango passievrucht coulis die je bij de cheesecake serveert. Bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht