Carpaccio pastasalade met truffel

25 juni 2021Dagmar
Blog post

Carpaccio is ook superlekker als pastasalade. Dit is mijn nieuwe favoriete pastasalade met carpaccio en truffel. Lekker zomers! Deze salade bestaat uit pasta, rosbief, Parmezaan, truffel, pijnboompitten, mayonaise, gemarineerde tomaatjes, olijfolie met truffel en rucola. Heerlijk!

Carpaccio is een heerlijke Italiaanse klassieker. Maar je kan er in een handomdraai ook een lekkere koude pastasalade mee maken!
Lekker, makkelijk en snel. Deze carpaccio pastasalade is een lekkere zomerse pastasalade. Lees snel verder hoe je hem maakt.

Ingrediënten voor Carpaccio pastasalade met truffel
(hoofdgerecht)


per persoon
100 gram korte pasta, bijvoorbeeld cappelletti, fussili of penne
100 gram rosbief (boterhammenbeleg)
1 eetlepel Zaanse mayonaise
1 theelepel zwarte truffeltapenade
1 theelepel witte truffelolie
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten + extra om te garneren
wat gemarineerde tomaatjes
Parmezaan van een stuk
wat rucola
peper en zout naar smaak

Carpaccio pastasalade met truffel recept
1. 
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af. Spoel de pasta af met koud water. Later uitlekken.

2. Meng voor de truffelsaus de mayonaise met de truffeltapenade, truffelolie en een klein scheutje water tot een wat dunnere saus. Meng goed met de koude pasta. Kruid naar smaak met peper. Voeg naar smaak geraspte Parmezaan toe en kruid naar smaak met zout. Halveer grote exemplaren van de gemarineerde tomaatjes en voeg toe. Voeg vlak voor gebruik de pijnboompitten toe.

3. Halveer de plakjes rosbief en vouw elk plakje samen. Verdeel de helft over een bord. Schep daar de pasta bovenop en top af met de rest van de rosbief. Kruid het vlees desgewenst met peper en zout. Top verder af met extra geraspte Parmezaan, pijnboompitten en wat rucola. Serveer meteen.
Door de pasta op deze wijze op te bouwen heb je nog wat rosbief bij je pasta als je de bovenste helft van het gerecht lekker hebt opgegeten.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht