Carpaccio met truffelmayonaise

27 juli 2014Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk receptje en tips tover je een restaurantwaardige runder carpaccio met truffelmayonaise op tafel. Het is 1 van mijn signature dishes. Hierbij alvast tip 1: laat de carpaccio uit de supermarkt links liggen en koop rosbief. Of snijd zelf carpaccio van een lekker biefstukje. Geloof me, het smaakverschil is enorm! De carpaccio uit de supermarkt vind ik vaak sponzig van textuur en niet lekker. Die komt er hier niet meer in…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-118.jpg

 

Voor deze carpaccio salade met truffelmayonaise mag je me echter wakker maken. Een heerlijke klassieker die veel mensen lekker vinden en die bovendien heel makkelijk zelf te maken is. Het gerecht carpaccio werd al in 1950 bedacht in Venetië en wordt nu nog altijd geserveerd in de bar waar het gerecht werd bedacht: Harry’s Bar. Alleen mag je er nu ruim € 100 voor neertellen. Dat ben je voor deze carpaccio salade bij lange na niet kwijt. Lees hier snel verder hoe je hem zelf op tafel tovert.  

 

 

Naast lekkere rosbief, Parmezaan (flakes) en geroosterde pijnboompitten gebruik ik niet 1 maar 2 ingrediënten met truffel: truffelmayonaise en olijfolie met truffel van goede kwaliteit. Zoals de aromatische tartufo olijfolie die je op de foto ziet. Naast een heerlijke truffelsmaak zorgt deze extra vergine olijfolie ook voor die heerlijke truffelgeur zodat je nog meer zin krijgt in deze carpaccio met truffelmayonaise zodra hij voor je neus staat. Truffelmayonaise kun je kopen maar ook zelf maken met dit truffelmayonaise recept

 

 

Deze truffelolijfolie is gemaakt d.m.v macereren, waarbij de olie gedurende een bepaalde tijd de aroma’s van de truffel opneemt. Bij deze extra vergine olijfolie is geen gebruik gemaakt van chemische smaakstoffen maar de tartufo olijfolie is gemaakt met echte zwarte zomertruffel. En dat proef je, heerlijk! Truffelolie extra vergine olijfolie is verkrijgbaar in de webshop van Olicious. 

 Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-119.jpg

 Zin om deze carpaccio met truffelmayonaise te maken? Lees dan snel verder!


Ingrediënten voor carpaccio salade
(voorgerecht of lunch voor 1 persoon)

100 gram rosbief (boterhambeleg)
wat geraspte Parmezaanse kaas (flakes)
ongeveer 20 gram rucola  of wat andere gemengde sla (gewassen)
1 eetlepel truffelmayonaise + wat extra
olijfolie met truffel van goede kwaliteit, bijvoorbeeld truffelolie extra vergine verkrijgbaar bij Olicious
1 a 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
peper en zout

 

Carpaccio met truffelmayonaise recept
1.  Roer de truffelmayonaise los in een kommetje met een scheutje water. Kruid met peper en zout. 

2. Schik de rosbief op een bord. Kruid met peper en zout naar smaak. Besprenkel met truffelolie. Verdeel wat geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en wat truffelmayonaise over de carpaccio. Schik de sla midden op het bord. Lepel wat truffelmayonaise over het gerecht en serveer meteen.

 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze pasta carbonara misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van chocolademousse van bonbonbloc?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Olicious. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht