Carpaccio bonbons – een heerlijke amuse

25 november 2017Dagmar
Blog post

Deze carpaccio bonbons van rosbief gevuld met rucola, truffelmayonaise en geroosterde pijnboompitjes zijn een makkelijke en heerlijke amuse. Dol ben ik carpaccio. En dan vooral in combinatie met truffelmayonaise. Deze carpaccio bonbons bedacht ik als lekkere amuse voor een etentje. Ze zijn erg makkelijk om te maken en heel erg lekker. De bonbons bestaan uit plakjes rosbief met een vulling van rucola met truffeldressing, peper en zout en geroosterde pijnboompitjes. Vouw ze dicht, spuit er een toefje truffelmayonaise op en garneer met een blaadje rucola. Tadaah! Leg ze op een eetlepel en je carpaccio bonbons zijn klaar om als amuse geserveerd te worden!

Carpaccio bonbons - een heerlijke amuse
Met deze carpaccio bonbons ben je gegarandeerd van een lekker en veelbelovend begin van je etentje. Een lekker hapje voor een speciale gelegenheid of tijdens de feestdagen.

Ingrediënten voor carpaccio bonbons
(amuse voor 4 personen)
4 ronde plakjes (biologische) rosbief
1 klein handje rucola
1 eetlepel zwarte truffel mayonaise + extra
1 theelepel geroosterde pijnboompitjes
peper en zout

Carpaccio bonbons recept
1. Maak de dressing door de truffelmayonaise los te roeren met een klein scheutje water tot een dunne saus. Breng op smaak met peper en zout. Houd vier mooie blaadjes rucola achter om te garneren en schep de rest door de sla. Schep de pijnboompitjes ook door de sla.

2. Leg 4 eetlepels klaar. Leg de plakjes rosbief zo plat mogelijk op bijvoorbeeld een snijplank. Verdeel toefjes rucola over het midden van de plakjes rosbief. Vouw de plakjes rosbief dicht en leg ze met de dichtgevouwen kant op de eetlepels. Spuit een toefje truffelmayonaise op de carpaccio bonbons en garneer met de achtergehouden blaadjes rucola. Serveer meteen.

Tip voor mooie toefjes truffelmayonaise
Tip: je kan mooie toefjes truffelmayonaise op je carpaccio (bonbons) aanbrengen door wat truffelmayonaise in een boterhamzakje te doen en een klein puntje eraf te knippen. Zo maak je van een boterhamzakje een klein wegwerp spuitzakje!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht