Bulgur salade met Turks gehakt

6 april 2018Dagmar
Blog post

Deze bulgur salade met Turks gehakt knutselde ik na een drukke werkdag spontaan in elkaar. De basis van dit hoofdgerecht bestaat uit bulgur met daarbij een kruidige tomatensaus met stukjes gegrilde paprika en gegrilde aubergine. Verder ook nog uit gegrilde gehakt burgertjes lekker op smaak gebracht met onder andere gerookt paprikapoeder, komijn en knoflook. Kun je je al voorstellen hoe lekker dit smaakt? En alsof dat allemaal nog niet lekker genoeg is garneer je deze salade ten slotte ook nog met wat fijngesneden bosui, wat blokjes verkruimelde feta, een in partjes tomaat en wat fijngesneden peterselie. Mmm!

Bulgur salade met Turks gehakt
Ziet deze bulgur salade er niet waanzinnig lekker uit? Serveer de salade op een mooie schaal voor een extra speciaal tintje. Eten doe je ook met je ogen. Hoe leuk is het om deze salade zo te serveren?
Bulgur salade met Turks gehakt
Deze bulgur salade met Turks gehakt is me een partij lekker! Heb je al zin gekregen om hem lekker op te eten? Zo maak je hem:

Ingrediënten voor bulgur salade met Turks gehakt
(hoofdgerecht voor 2 personen)

1 x de benodigdheden voor dit Turkse kofte recept
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1 volle eetlepel tomatenpuree
200 gram gegrilde paprikastukjes (diepvries)
175 ml tomaten frito
1 aubergine
150 gram bulgur
1 ui
olijfolie
peper en zout
Om te garneren: 1 fijngesneden bosui, wat blokjes verkruimelde feta, een in partjes tomaat en wat fijngesneden peterselie
optioneel voor erbij: tzaziki (lekker!)

Verder heb je een grill en aluminiumfolie nodig

Bulgur salade met Turks gehakt recept
1. Snijd de aubergine in 1 cm dikke plakken. Vet de grill in met olijfolie en grill de aubergine. Snijd de gegrilde aubergine in stukjes.

2. Volg de aanwijzingen van het Turkse kofte recept maar vorm ongeveer 9 gehaktballetjes (gelijke grootte, pingpong formaat) van het gekruide gehakt. Druk de gehaktballetjes plat tot burgertjes. Grill de burgertjes gaar (vet zo nodig de grill opnieuw in). Houd de burgertjes warm tussen aluminiumfolie.

3. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4. Snipper de ui en bak deze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Verwarm de koriander en komijn met de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Doe 100 ml water erbij en breng aan de kook. Doe de paprikastukjes erbij en verwarm deze. Voeg de in stukjes gesneden aubergine toe. Verwarm de aubergine nog even mee en kruid naar smaak met peper en zout.

5. Serveren: schep de bulgur op een schaal. Verdeel het Turks gehakt en de groentesaus over de bulgur. Snijd de tomaat in plakjes. Garneer de salade met de partjes tomaat, een fijngesneden bosui, wat verkruimelde feta en fijngesneden peterselie. Serveer de rest van de groente (bij mij paste niet alle groente op de schaal) apart bij de salade.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht