Bubbels tip: Puklavec & Friends Sparkling Muscat Ottonel

6 mei 2015Dagmar

Als je nog op zoek bent naar een fles lekkere bubbels dan is deze Sparkling Muscat Ottonel van Puklavec & Friends misschien iets voor je. De bubbels zijn verkrijgbaar bij supermarkt Jumbo voor ongeveer € 9.99 per fles. Hieronder vind je mijn beschrijving en indruk van deze mousserende wijn.

Herkomst: Oost Slovenië
Druivensoort: Muscat Ottonel
Alcoholpercentage: 10 %
Smaak: halfdroog met een licht zoetje.

Bijzonderheden: Uit het etiket op de fles valt op te maken  dat de druiven voor deze wijn handgeplukt zijn. Dat vind ik fijn om te weten, wist je dat bij machinaal geplukte druiven alles mee tot wijn wordt geperst? Takjes, insecten, een verdwaalde sigarettenpeuk… Dat zal de smaak echt niet ten goede komen, los van of je dit überhaupt zou willen proeven. Wijn van machinaal geplukte druiven laat ik om die reden voor wat hij is.

Mijn conclusie: Een heerlijk aperitief. Heel aangenaam om te drinken dankzij het aangename zoetje. Sommige bubbels zijn (te) droog maar deze drinkt heerlijk aangenaam weg. Makkelijk te drinken. Het alcoholpercentage is wat lager dan gemiddeld maar ondanks de fruitige smaken is hij zeker niet te zoet. Kortom: lekkere bubbels en een echte aanrader als aperitief! Goede prijs/kwaliteit verhouding. En fijn dat je deze wijn gewoon bij de wekelijkse boodschappen kunt meekopen.

Lekker bij: als aperitief. Volgens het etiket daarnaast niet bij zoete desserts.

Mijn cijfer: een 8 van 10

untitled-7
Het geluid van een kurk die van de fles knalt: 1 van mijn favoriete geluiden. Ook van jou? Deze heerlijke bubbels raad ik je van harte aan.

untitled-166
 Foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht