Bruschetta met geroosterde tomaat

10 oktober 2021Dagmar
Blog post

Hoe maak je Italiaanse bruschetta nog lekkerder? Nou, door dikke met knoflook ingewreven sneden (zuurdesem)brood af te toppen met mozzarellamousse, geroosterde tomaat, basilicum en mooie olijfolie. Dit zijn zalige bruschetta’s op mijn manier en ze zijn hemels. Al zeg ik dat zelf 🙂 Geloof me, dit wil je proeven…

Een tijdje geleden nam ik deel aan een online olijfolie proeverij van Olicious en sindsdien ben ik dol op de lekkere olijfolie van Mark. Speciaal voor dit gerechtje beval Mark deze Italiaanse Monocooltivar olijfolie warm aan, en dat begrijp ik volkomen. Wat een lekkere olijfolie!
De basis van deze bruschetta’s zijn lekkere dikke sneden geroosterd zuurdesembrood, ingewreven met knoflook en besprenkeld met wat olijfolie. Vervolgens besmeerd met mozzarellamousse. Die maak je door mozzarella te pureren met wat olijfolie, geroosterde pijnboompitten en olijfolie. Vervolgens top je de bruschetta’s af met zoete sappige geroosterde cherrytomaatjes, verse basilicum en een extra drizzle van die lekkere Olicious olijfolie.
Deze frisse fruitige olijfolie is een heerlijke smaakmaker die dit simpel voorgerecht helemaal afmaakt. Hij heeft een klein pepertje in de afdronk. Deze milde tot robuuste olijfolie wordt zachter en ronder in combinatie met de smaken van de bruschetta, waardoor de fruitige en groene smaak van de olie naar voren komt en een mooie balans vormt met de andere ingrediënten. De smaak bracht mij terug naar Italië en geeft die onmiskenbaar lekkere smaak die je naar meer doet verlangen. Een bijzondere olijfolie wat wel blijkt uit de talloze prijzen en erkenningen die hij in de wacht heeft gesleept.
Bij zo’n simpel gerechtje wil je graag mooie ingrediënten gebruiken. Ik vind dit de lekkerste bruschetta ever en ik zal ze mijn familie en vrienden graag voorzetten tijdens een etentje. Zegt genoeg, toch? Qua wijn beveel ik je een cabernet sauvignon aan. De tannines van de rode wijn worden zachter in combinatie met dit gerecht en dit is erg lekker bij de zoete sappige tomaatjes en frisse fruitige olijfolie.
Zin gekregen om deze lekkere bruschetta met geroosterde tomaat te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor bruschetta met geroosterde tomaat
(voorgerecht, voor 5 stuks)
5 dikke sneden wit zuurdesembrood
ongeveer 225 gram zoete cherrytomaatjes
1 bol mozzarella
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 dikke teen knoflook
verse basilicum
olijfolie van mooie kwaliteit, bijvoorbeeld Visconti Monocooltivar (verkrijgbaar bij Olicious)

Bruschetta met geroosterde tomaat recept
1. 
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven).  Doe de tomaatjes in een ovenschaalje met wat olijfolie. Zorg dat de tomaatjes goed zijn bedekt. Schuif ze ongeveer een half uurtje in de oven of totdat de velletjes gebarsten en verschrompeld zijn.

2. Maak ondertussen de mozzarellamousse door de uitgelekte bol mozzarella te pureren met 1 eetlepel olijfolie, 4-5 blaadjes basilicum en 1 eetlepel pijnboompitjes. Proef of hij naar wens smaakt. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3. Rooster het brood rondom licht goudbruin in de oven. Plet de knoflook, verwijder het velletje en wrijf het brood in met de knoflook.

4. Besprenkel het brood met olijfolie zodat deze een beetje in het brood trekt. Besmeer het brood met de mozzarellamousse. Verdeel de warme, ietwat afgekoelde tomaatjes over het brood. Plet ze voorzichtig zodat ze wat vocht vrijgeven. Top af met wat verse basilicum en nog wat van die lekkere olijfolie. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Olicious. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht