Bruschetta met avocado, ricotta en olijfolie met citroen

17 oktober 2021Dagmar
Blog post

Maar niet zomaar bruschetta met avocado. Je besmeert namelijk een lekkere dikke snee geroosterd brood met avocadomousse waar je heerlijke olijfolie met citroen over druppelt. De mousse maak je door avocado te pureren met ricotta, geroosterde pijnboompitten en wat goede olijfolie. Het resultaat: een heerlijke romige avocadomousse met een notige toets en waarbij de citroen olijfolie zorgt voor een frisse toets en de romige smaak benadrukt.

Als je ook zo dol bent op avocado dan raad ik je deze combinatie van harte aan. Avocado zit niet barstensvol smaak met maar met de juiste ingrediënten gecombineerd haal je het beste uit avocado naar boven. De verfijnde extra vergine olijfolie met citroen zorgt voor een frisse toets en benadrukt de romige smaak van zowel de avocado als de ricotta. A match made in heaven.
Naast de combinatie met avocado en ricotta is extra vergine olijfolie met citroen denk ik ook heel lekker met bijvoorbeeld pasta met ricotta, gerookte zalm en spinazie, een lekkere salade of een stukje gebakken vis. Mmm!
De extra vergine olijfolie met citroen die je op de foto ziet heb ik gebruikt voor dit gerechtje. Mark van Olicious raadde me deze combinatie van harte aan. Zijn lievelingscombinatie viel ook bij mij erg in de smaak! Bij het persen van de olijfolie worden schillen van Sorrento citroenen meegeperst. Hierbij komen etherische oliën uit de schillen vrij die zich mengen met de olijfolie. Het resultaat is daardoor een lekkere frisse olijfolie met citroen waarbij je de olijfolie ook goed blijft proeven. De bij Olicious verkrijgbare Limolio maakt de ricotta en avocado nog romiger en zorgt tegelijk voor een lekkere frisse toets. En je blijft die lekkere olijfolie goed proeven. Alle ingrediënten halen dus het beste in elkaar naar boven en dat smaakt top.
Bedankt voor deze lekkere tip Mark! Een tijdje geleden volgde ik een online olijfolie proeverij bij Mark en sindsdien ben ik helemaal dol op de mooie kwaliteit Italiaanse olijfolie die in zijn webshop Olicious verkrijgbaar is. Het is dan ook niet voor niets en extra leuk dat deze post in onderlinge samenwerking tot stand kwam! Lees snel verder hoe je de lekkere bruschetta maakt.

Ingrediënten voor bruschetta met avocado

per persoon
2 wat kleinere dikke sneden brood met een lekkere korst
1/2 avocado
50 gram ricotta
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
Limolio van Conventino (verkrijgbaar bij Olicious)

Bruschetta met avocado, ricotta en olijfolie met citroen recept
1. 
Rooster het brood licht goudbruin en krokant. Maak de avocado mousse door het vruchtvlees van de avocado te pureren met de ricotta, de reguliere extra vergine olijfolie en geroosterde pijnboompitten.

2. Besmeer het brood met een dikke laag van de avocadomousse en druppel er wat Limolio over. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Olicious. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht