Breakfast bowl met fruit, chocolade en geitenyoghurt

Wat vind ik deze breakfast bowl met fruit, chocolade en geitenyoghurt toch een heerlijk ontbijtje om de dag goed mee te beginnen. Een echt verwenmomentje als je het mij vraagt. Door dit verwenontbijtje in laagjes op te bouwen krijg je een superlekkere combinatie van smaken. Ik lepelde eerst wat abrikozenjam over de bodem van de kom. Daarop kwamen achtereenvolgens cruesli en Betsie’s geitenyoghurt-moment. De zachte smaak van deze geitenyoghurt vind ik een perfecte combi met mijn lievelingscruesli. Ik topte de yoghurt vervolgens af met banaan, mango, passievrucht en nog een beetje cruesli. Bovendien is geitenzuivel licht verteerbaar, waardoor sommige mensen met een
koemelk intolerantie geitenzuivel beter kunnen verdragen. Om dit zalig ontbijtje nog lekkerder te maken strooide ik ook nog piepkleine blokjes witte chocolade erover. Lekker decadent toch, chocolade bij je ontbijt? Als je je ontbijtje (ongetwijfeld) gelukzalig naar binnen zit te lepelen dan komen al die lekkere smaken bij elkaar. Met recht een echt verwenontbijtje, toch?
Het moment dat je een eerste hap neemt en al die lekkere smaken samen komen in je mond. Genieten!
Een goed begin van je dag deze heerlijke breakfast bowl! En stiekem een tikje decadent met die stukjes witte chocolade…
Wedden dat je deze breakfast bowl met fruit, chocolade en geitenyoghurt tevreden naar binnen lepelt?
Ingrediënten voor 1 breakfast bowl met fruit, chocolade en geitenyoghurt (verwenontbijtje voor 1 persoon)
ongeveer 200 ml Betsie’s geitenyoghurt-moment
2 eetlepels abrikozenjam met minder suiker en een zo hoog mogelijk fruitgehalte
een halve banaan
anderhalve passievrucht
ongeveer een kwart verse mango
4 eetlepels van je favoriete cruesli
2 kleine blokjes witte chocolade
Keukenbenodigdheden: een kom, een scherp mes en een snijplank
Breakfast bowl met fruit, chocolade en geitenyoghurt recept
1. Snijd de witte chocolade in piepkleine blokjes met een scherp mes. Halveer de passievruchten. Snijd de mango in blokjes en de banaan in schijfjes.
2. Verdeel de abrikozenjam over de bodem van de kom. Strooi hier 3 eetlepels cruesli over. Schenk hier een royale laag (zo’n 200 ml) Betsie’s geitenyoghurt-moment over. Leg de banaan en mango op de yoghurt, lepel de passievrucht hierover en strooi de achtergehouden cruesli over het fruit. Top af met de blokjes witte chocolade. Ga op je favoriete plekje in huis zitten om lekker bewust te genieten van deze heerlijke breakfast bowl! Dat is nog eens een lekker begin van je dag!
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel betreft een gesponsorde samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.