Bourgondisch onthaasten bij Kasteeltje Hattem

10 mei 2018Dagmar
Blog post

Bourgondisch onthaasten doe je bij Kasteeltje Hattem. Onlangs bracht ik twee dagen door bij dit kleinste kasteeltje van Nederland, en wat heb ik genoten! Graag vertel ik jullie meer over mijn bourgondisch verblijf op deze idyllische plek in Midden-Limburg. Als je nog op zoek bent naar een bijzonder verblijf waarbij je in een mooie omgeving heerlijk kunt genieten van culinaire gerechten lees dan zeker verder!

Kasteeltje Hattem Roermond
Kasteeltje Hattem biedt naast een restaurant waar je o.a. kunt lunchen en dineren ook de mogelijkheid om te logeren in 1 van de 8 luxe suites. Deze hotelsuites bevinden zich in de twee voormalige koetshuizen die je op bovenstaande foto aan weerszijden van het kasteeltje ziet. Het kasteeltje is omgeven door een kleine gracht en ligt in een mooi aangelegd park.

Interieur hotelsuite Kasteeltje Hattem
Mijn idee was om er even tussen uit te gaan, niet te ver weg van mijn woonplaats Sittard-Geleen. Ik zocht en vond bij Kasteeltje Hattem de mogelijkheid voor een bourgondisch arrangement. Dit arrangement bestaat uit 2 overnachtingen, 2 maal diner en ontbijt. Foto: de suite met bubbelbad waar ik twee nachtjes mocht slapen.

Interieur hotelsuite Kasteeltje Hattem
Foto: in de suite kon je ook lekker zitten op deze eigentijdse design uitvoering van een barok bankje. Wat natuurlijk perfect past bij een kasteeltje anno nu. Het kasteeltje zelf is eveneens ingericht in deze tijdloze en elegante stijl.

Uitzicht hotelsuite Kasteeltje Hattem
Foto: uitzicht vanaf ‘mijn’ suite op de prachtig aangelegde tuin rondom het kasteel.

Tuin Kasteeltje Hattem
Foto: ik had het grote geluk dat ik mijn verblijf op twee zonovergoten dagen had geboekt. Dit is het uitzicht waar ik twee avonden van heb mogen genieten tijdens de culinaire surprise 4-gangen diners in de tuin die bij het arrangement waren inbegrepen. Er werd van tevoren geïnformeerd of ik misschien iets niet lustte of ergens allergisch voor was.

Eggs Benedict
Op de aankomstdag lunchte ik op het terras aangrenzend aan de kleine serre. Een goed begin! Deze eggs benedict met hollandaise saus waren héél lekker en perfect gegaard. De menukaart had ik -uiteraard- als onderdeel van de voorpret al helemaal uitgeplozen. De kaart heeft eens Franse inslag met een Mediterraans tintje. Iets waar ik helemaal warm voor loop. Dit eerste gerecht was alvast een veelbelovend begin naar de twee diners die ik nog in het vooruitzicht had! De kok maakt duidelijk graag gebruik van seizoensproducten zoals je aan het gebruik van de groene asperges kunt zien. Ik verbleef namelijk bij Kasteeltje Hattem tijdens het aspergeseizoen. Een mooi moment om Limburg te bezoeken! Ik werd een beetje stil en ontroerd toen ik tussen de aspergevelden over de Rijksweg van Sittard naar Roermond reed. 

Terras Kasteeltje Hattem
Het was ‘s avonds nog heerlijk warm dus mocht ik in de tuin op dit terras plaatsnemen voor het diner. Eigenlijk kan ik maar 1 minpuntje noemen en dat is de ligging van Kasteeltje Hattem tussen de spoorlijn en de drukke Rijksweg. Maar als ik alle andere en veelvuldige pluspunten afweeg dan neem ik dat graag voor lief. 

Rondscharrelende kip op het terras
Tussen de tafeltjes scharrelen enkele kippen rond. Deze kip vond het maar al te fijn om wat stukjes brood van mij te mogen krijgen. Als ze iets te lang geen stukje meer had gehad begon ze mopperend te tokken. Met een glimlach kreeg ze dan nog maar een stukje brood van me. Wat niet alleen zij maar ook ik erg lekker vond. De rondscharrelende kippen, de parkachtige tuin in Engelse stijl, de gastvrije bediening met persoonlijke aandacht en natuurlijk het eerlijke eten en wijn zorgden voor een mooie gastbeleving en een gevoel van huiselijkheid. Naast kippen, heb ik ook nog een haan (gehoord) en gespot, evenals een hangbuikzwijntje. 

Aperitief: veuve cliquot
Tijdens de laatste zonnestralen op een doodgewone maandag genoot van dit koel glas Veuve Cliquot als aperitief. Heerlijk. De gin-tonics zijn trouwens ook een aanrader! 

Voorgerecht Kasteeltje Hattem
Foto: een van de heerlijke voorgerechten tijdens mijn verblijf: salade met rijst en (rivier)kreeft, crème van avocado, groene asperge en gegrilde zalm. De zalm was mooi gegaard en de smaakcombi’s waren top. Als je graag wilt weten van welke gerechten ik nog meer heb gesmuld neem dan een kijkje op mijn instagram.

Hoofdgerecht Kasteeltje Hattem
Foto: een van de hoofdgerechten waar ik van heb mogen genieten: rosé gebraden lamsfilet, lamsrack en saucijs van lam met tarte tatin van rode ui, artisjok en lamsjus. De saucijs was heel bijzonder zoet en kruidig op smaak gebracht. Heerlijk! Goed nieuws, dit gerecht staat momenteel op de kaart. Ik raad je dit gerecht van harte aan.  Ik kan je 1 ding vertellen: de kok kan heerlijk koken! Ik heb mijn hart meermaals kunnen ophalen. Een andere persoonlijke aanrader: neem een kaasplankje als dessert met de tien jaar oude witte port. Genieten!

wijn Kasteeltje Hattem
Ben je (ook) een wijnliefhebber? Dan kun je wat dat betreft je hart ook ophalen bij Kasteeltje Hattem! Je kunt wijnen van de wijnkaart kiezen maar ook voor een bijpassend wijnarrangement gaan zoals ik deed. Bij het voorgerecht met de gegrilde zalm werd deze bijzondere biologische Wiener gemischter Satz geserveerd.

wijn Kasteeltje Hattem
Deze Oostenrijkse wijn heeft een bijzonder hoog alcoholpercentage voor witte wijn. Dat relatief hoge percentage zorgt voor een mooie volle ronde body met een hoge mate van viscositeit. Precies waar ik van houd. Een mooie combi bij het desbetreffende gerecht. Overigens vond ik de wijn-spijs combinaties tijdens de twee diners goed. Deze wijn heb ik maar eens rap in mijn vivino app gezet.

ontbijt in de kleine serre van Kasteeltje Hattem
Foto: de kleine serre (er is ook nog een grote serre). In de kleine serre mocht ik lekker genieten van een geserveerd ontbijt. Mijn ontbijtjes bestonden uit verse broodjes, verse jus, een eitje in de gewenste bereiding, divers beleg en koffie of thee. Ook hier vormden weer bijzondere lekkere ingrediënten de basis. In het ontbijt was ook weer de grootst mogelijke zorg om alles tot in de puntjes verzorgd te hebben duidelijk zichtbaar. 

Tijdens mijn verblijf heb ik heerlijk bourgondisch kunnen onthaasten. Heerlijk toerist spelen in eigen provincie! ‘Hier kom ik beslist graag nog eens terug’ dacht ik  met een ietwat weemoedig gevoel toen ik ontspannen en voldaan tussen dezelfde aspergevelden weer naar huis reed…

Wil je ook onthaasten bij Kasteeltje Hattem?
Kijk voor meer informatie op de website.
Kasteeltje Hattem
Maastrichterweg 25
6041 NZ Roermond
Telefoonnummer: (0475) 31 92 22
E-mail: info@kasteeltjehattem.com

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s en tekst: Dagmar
NB: dit is geen gesponsorde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht