Big haKOEna burger

19 juli 2018Dagmar
Blog post

Er gaat niets boven een hamburger van topkwaliteit rundvlees met gekarameliseerde ui, tomaat, cheddar, sla en chutney. Bereid je maar smaakpapillen maar alvast voor want dit wordt een feestje! Serveer de Big haKOEna burgers met een lekkere frisse salade en eventueel wat frietjes.


Ziet deze hamburger er niet superlekker uit? Ik kan je vertellen dat hij nog veel beter smaakt. Voor haKOEna mag ik speciaal enkele recepten ontwikkelen en fotograferen! Natuurlijk met het lekkere haKOEna Limousin rundvlees, zoals deze smakelijke haKOEna Limousin hamburger!


Voor mij is de basis van een klassieke hamburger natuurlijk vlees van een mooie kwaliteit en een lekker (brioche) broodje. Doe daar nog cheddar, sla, chutney en gekarameliseerde ui bij en dan is voor mij het feestje compleet! Ik grilde de hamburgers voor nog meer smaak maar je kunt ze natuurlijk ook bakken in de koekenpan. 

Ingrediënten voor 2 Big haKOEna burgers
(hoofdgerecht voor 2 personen)
2 haKOEna hamburgers
2 brioche broodjes
2 plakken cheddar
1 grote ui
1 tomaat
enkele plakjes zoet-zure augurk
een handje botersla
chutney, bijvoorbeeld tomatenchutney of een andere saus naar keuze
olijfolie
peper en zout

Verder heb je een grill, keukenpapier en aluminiumfolie nodig

Big haKOEna burger recept
1. Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakken. Verhit wat olijfolie en bak de ui in ongeveer 15-20 minuten al roerend goudbruin.

2. Laat de hamburgers 30 minuten op kamertemperatuur komen. Vet een grill in met olijfolie en verhit deze. Snijd de broodjes open en grill ze kort totdat de binnenkanten licht getoast zijn (goed opletten, dit gaat heel snel). Leg de broodjes alvast klaar om na het grillen van de burgers te beleggen samen met de cheddar, tomaat, sla en augurk.

3. Dep de hamburgers droog met wat keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Grill de hamburgers 5 minuten aan elke kant (voor medium rare) en laat ze 5 minuten rusten tussen aluminiumfolie.

Tijd om de big haKOEna burgers te gaan bouwen: bestrijk de binnen- en buitenkant van de broodjes met een beetje chutney.  Leg enkele blaadjes sla op de onderste helften van de broodjes. Beleg vervolgens de hamburgers, cheddar, tomaat, gekarameliseerde ui, augurk en eindig met de bovenste helft van het broodje.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht