Bietjessalade met een twist

Rode bietjes; dat was nou niet echt een jeugd favoriet. Van jou ook niet? Als volwassene kwam dat goed dankzij o.a. deze bietjessalade met een twist. Welke twist dan? Nou, met toevoegingen zoals o.a. sushi ginger, sojasaus en limoensap tover je deze lekkere en bijzondere bietjessalade op tafel. De smaken? Aards, zoetzuur, fris en kruidig. Bietjes, maar dan totaal anders!


Ingrediënten voor bietjessalade met een twist
(bijgerecht voor ongeveer 3 personen)
500 gram (biologische) voorgekookte rode bietjes
4 eetlepels halvanaise of fritessaus
1 theelepel geraspte mierikswortel (uit een potje)
3 a 4 eetlepels fijngesneden sushi ginger (dat is die ingelegde gember die je bij sushi eet)
2 theelepels sojasaus (met minder zout)
1 theelepel limoensap
peper en zout naar smaak
Bietjessalade met een twist recept
1. Snijd de bietjes in schijven van 1 cm dik. Snijd vervolgens in repen en daarna in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
2. Meng in een grote kom de fritessaus met mierikswortel. Voeg de sushi ginger, sojasaus en limoensap toe en meng alles goed. Schep de blokjes biet door de dressing en breng naar wens op smaak met peper en zout.
Lekkere combi’s met deze bietjessalade met een twist: wakame, frisse zachte geitenkaas en sesamzaadjes.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar