Biefstuk met ravioli en truffel

13 januari 2017Dagmar
Blog post

Wat een keukenwondertje is deze biefstuk met ravioli en truffel! Klaar binnen 15 minuten en superlekker. Ik zou bijna zeggen restaurantwaardig! Hoezo dan? Nou deze ravioli ontdekte ik laatst in het versvak van de supermarkt. Ik werd verleid door de verpakking die een heerlijk gevulde pasta beloofde met ricotta, porcini en 1 van mijn lievelingsingrediënten: truffel! Die ging dus mee naar huis, dat begrijp je. Nieuwsgierig combineerde ik de pasta met een perfect gegaard stukje biefstuk. Maar eerst bracht ik de ravioli nog even op smaak met wat ei, Parmezaanse kaas, peper, zout en wat olijfolie van goede kwaliteit. Omdat je van Parmezaanse kaas nooit genoeg kunt hebben raspte ik nog wat extra kaas over de pasta en legde daar bovenop reepjes biefstuk. En lekker dat dit was! Lees snel verder hoe je deze biefstuk met ravioli en truffel maakt.

Dit heb je nodig voor de biefstuk met ravioli en truffel
(hoofdgerecht voor 2 personen)
1 verpakking AH Pas­ta fres­ca mez­ze­lu­ne por­ci­ni tar­tu­fo
1 grote biefstuk
25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
25 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
1 biologisch ei
2 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
1 eetlepel roomboter
eventueel wat fleur de sel

Verder heb je een stukje aluminiumfolie nodig.

Tip: mocht je op zoek zijn naar nog meer lekkere inspiratie, neem dan ook eens een kijkje op de website van Wijnspijs. Ze hebben een categorie ‘Wat eten we vandaag?’ met allerlei leuke en lekkere inspiratie. Een aanrader!

Zo maak je de biefstuk met ravioli en truffel
1. Doe kokend water uit de waterkoker in een grote pan om de pasta in te garen. Breng aan de kook op het fornuis. Doe dan zout erbij.

2. Dep de biefstuk droog, verhit de roomboter en kruid de biefstuk met zout. Bak de biefstuk in de gewenste garing. Tip: kijk eventueel ook eens naar mijn handige tips voor het garen van een perfecte biefstuk. Haal de biefstuk uit de pan, kruid hem met zwarte peper uit de molen en houd hem warm tussen aluminiumfolie.

3. Meng de fijn geraspte Parmezaanse kaas met ei en de olijfolie in een kommetje met behulp van een vork. Kruid met peper en zout.
Gaar de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet voorzichtig af om de ravioli niet te beschadigen of schep ze uit de pan met een schuimspaan. Giet in dat laatste geval het water weg. Zet de lege hete pan op een onderzetter en doe de pasta erin met het ei-mengsel. Schep voorzichtig door elkaar met een eetlepel en laat 2-3 minuten staan met het deksel op de pan.

4. Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de pasta over de borden. Strooi de grof geraspte kaas erover en leg hier de plakjes biefstuk op. Strooi eventueel wat fleur de sel over de biefstuk. En dan snel opeten. En dan ben ik benieuwd of jouw eerste hap net zo gelukzalig is als die van mij.

Lijkt dit je een lekker recept? Deze geroosterde tomaatjes smaken er heerlijk bij. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht