Bezoekersverslag Restaurant Gaar

26 september 2015Dagmar
Blog post

“Hallo Dagmar en John!” roept eigenaresse Birgit vrolijk en verwelkomend als we restaurant Gaar in Meerssen binnenlopen. De afgelopen maanden hebben we hier al een paar keer gegeten en we zijn beide erg enthousiast over dit bij toeval ontdekte Franse pareltje in Zuid-Limburg. Graag vertel ik je wat meer over dit fijne restaurant. Hoe ben ik er terecht gekomen? Kyra (die naam zullen jullie wellicht kennen van enkele gastblogs) en ik zouden uit eten gaan bij een goed aangeschreven Thais restaurant in Meerssen(vlakbij Maastricht).

Het ging om een verjaardagsetentje maar eenmaal aangekomen bleek er geen Thai meer te bekennen. Wel zit er een Grieks restaurant op de plek van bestemming, maar daar hadden we allebei niet echt zin in. Toevallig zien we iemand lopen in de richting van dit restaurant en informeren naar het hoe wat. De Thai blijkt er al een tijdje niet meer te zitten, maar de voorbijgangster vertelt dat zij op weg is naar het nabijgelegen restaurant Gaar. Ze beveelt het ons van harte aan en nieuwsgierig geworden besluiten we te vragen om een tafel. Het blijkt uiteindelijk (voor beide) een bezoekje van vele te gaan worden.

Afgelopen vrijdag gaan mijn man John en ik er opnieuw eten. We reserveren een dag van tevoren en hopen dat er nog een tafeltje te krijgen is, want in het weekend is het goedlopende restaurant al snel volzet. Eigenaresse Birgit bevestigt dat we om 18.00 gezellig mogen aanschuiven. Bij binnenkomst worden we weer persoonlijk welkom geheten in de dan nog nagenoeg lege zaak. Maar daar komt al snel verandering in. Binnen no-time zit de zaak vol. Maar dat gaat absoluut niet te koste van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bediening en de voortvarendheid waarmee de bestelde gerechten worden uitgeserveerd. Benieuwd geworden naar onze ervaringen in restaurant Gaar? Lees en kijk dan mee in dit bezoekersverslag.

untitled-534
 Foto: interieur van restaurant Gaar. Het restaurant is ingericht in mooie turqoise-, brons- en bruintinten. De keuken is Frans en dat zie je niet alleen in de menukaart met heerlijke Franse klassiekers terug, maar ook in het interieur. Eigenaresse Birgit schrijdt als een zelfbewuste vraie Parisienne door haar zaak en kent ons na 1 bezoekje bij naam. Leuk en origineel: de vele pollepels als wanddecoratie.

untitled-352
Foto: Restaurant Gaar ligt aan de rotonde in Rothem (gemeente Meerssen, net boven Maastricht). De louvre deuren, de tafels met sierlijk ijzeren onderstel en het krullende hekwerk op het terras ademen de Franse sfeer uit. Zelf het lettertype op de menukaart is art deco en doet aan Frankrijk denken. Deze aandacht zie je in de kleinste details terug.

untitled-353
Foto: een greep uit de menukaart. De gerechtjes zijn Franse klassiekers en zijn niet alleen lekker maar worden ook technisch uiterst goed en hoog op smaak geserveerd met steevast een glimlach door de vriendelijke bediening. Benieuwd naar de hele menukaart? Kijk dan op www.restaurantgaar.nl 

untitled-359
Foto: Carpaccio van coeur de boeuf tomaten met buffelmozzarella en salsa verde: mmm! Mijn persoonlijk favoriet voorgerecht is de petite bouillabaisse: de Franse klassieke vissoep. Het water loopt mij alweer in de mond. Een echte aanrader!

IMG_20150814_181641
 Foto: de favoriet van John en hij bestelt ze steevast elke keer als we er eten als voorgerecht: huisgemaakte kalfskroketjes met dragon, gefrituurde peterselie (yum) en truffelmayonaise (jippie). Dat komt er meestal op neer dat hij een paar hapjes aan mij afstaat want ook ik vind ze superlekker!

untitled-545
 Foto: nog zo’n lekker voorgerecht: met garnaaltjes gevulde tomaat. De coctailsaus wordt huisgemaakt en dat proef je. Er wordt duidelijk met verse producten gewerkt en zoveel mogelijk ingrediënten voor de gerechten worden zelf gemaakt.

gaar2
 Foto: gegrilde zalm met ratatouille en perfecte béarnaise saus: een gevaarlijk lekkere ei-boter saus met dragon. Niet een makkelijke saus om te maken maar elke keer weer superlekker. Kun je geloven dat dit hoofdgerecht maar € 11.50 kost? De verhouding prijs-kwaliteit is erg scherp en de kok weet van (Franse) wanten. Ook als de zaak volzet is (wat in het weekend steevast zo is, reserveren raad ik je dan ook aan) loopt het uitserveren van de gerechten voorspoedig en gestroomlijnd. De (open) keuken en bediening werken duidelijk constructief samen. 

untitled-350
 Foto: vegetarische pasta met paddestoeljtes en truffelsalsa. Ook weer een mooi voorbeeld van 1 van de vele bourgondische gerechten die op de menukaart prijken.

untitled-178
 En naast dat je er voor een zeer betaalbare prijs uitstekend kunt eten in een gezellige informele Franse sfeer hebben ze ook top wijn bij Restaurant Gaar: op deze rode wijn uit de languedoc van Chateau La Négly uit 2012 a € 24.50 werd ik een beetje verliefd. Aangezien John geen wijn drinkt was het geen probleem om de rest van de wijn mee naar huis te nemen.

untitled-181
Alles klopt in restaurant Gaar: de gastvrijheid, de bediening, het eten, de sfeer. Kortom een hele fijne eetbeleving!  Ik denk ook wel dat mijn voorkeur zeker ligt bij kwalitatief goede (Franse) restaurants zoals Gaar dan de (moleculaire) gastronomie.

IMG_20150814_192129
Foto: en alsof het allemaal nog niet genoeg is hebben ze ook nog deze geweldige café Liégeois ter afsluiting van een heerlijk etentje. Wij zijn allebei gek op deze koffiemilkshake met karamel en slagroom. We hebben alweer heimwee. Het receptje hiervan zien je ongetwijfeld binnenkort op Vertruffelijk.nl! 

untitled-179
Restaurant Gaar: waar passie voelbaar is en je liefde kunt proeven. Daar zijn wij het in elk geval zeker mee eens! Birgit en team: bedankt voor elke keer een heerlijke avond en tot snel! Proost!

Adres en contactgegevens:
Restaurant Gaar
Klinkenberg 173
6231 BC Meerssen

Facebookpagina restaurant Gaar
www.restaurantgaar.nl 

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Foto’s en tekst: Dagmar
Onafhankelijk bezoekersverslag Restaurant Gaar

 PS:  Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen. Soms word ik gewoon heel blij van bepaalde zaakjes, restaurants of nieuwe producten en vind ik het het leuk om je daar over te vertellen. En mocht ik voor bepaalde artikels wel een vergoeding ontvangen, dan mag je ervan uitgaan dat ik altijd mijn persoonlijke indruk met je zal blijven delen.

 

2 Reacties

 • Josnelissen

  26 september 2016 at 11:39 am

  Super Lekker komen zeker terug

  1. Dagmar

   26 september 2016 at 8:49 pm

   Hallo Jos, leuk om te lezen. Voor ons geldt dat ook nog steeds!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht