Bezoekersverslag De Tasty 2014

21 oktober 2014Dagmar

Op 11 en 12 oktober 2014 vond voor het eerst De Tasty plaats in de Jaarbeurs in Utrecht: een nieuw culinair lifestyle evenement voor liefhebbers van lekker eten en drinken. En als culinair liefhebber wilde ik dit natuurlijk niet missen. Samen met Mirna- collega/vriendin/mede bourgondiër- brachten we samen een hele dag moeiteloos door in de Jaarbeurs. Lees in dit bezoekersverslag De Tasty 2014 onze impressie van deze culinaire geweldige dag.
tasty2Foto: een overzicht van een aantal activiteiten op De Tasty waarvoor je je kon inschrijven

tasty5Een goed begin met de workshop chocolade en tea pairing
We starten onze dag met het inschrijven voor de workshop ‘Chocolade en tea pairing’. We proeven een aantal bijzondere origin chocolades van over de hele wereld. Wat hebben we zoal opgestoken van deze workshop: net zoals bij  wijn proef je bij origin chocolade de ‘terroir’ van de cacaobonen, oftewel alles wat te maken heeft met hun grond en leefmilieu. Elke cacaosoort heeft zo zijn eigen smaakkenmerken. De chocolades die we aandachtig proeven zijn heel wat anders dan de chocolade die we in de winkel kunnen kopen.  Zo proeven we bijvoorbeeld een chocolade met 100 % cacao. De bittere smaak is behoorlijk wennen, maar de chocolade smaakt zeker niet verkeerd. Aansluitend is het mogelijk verschillende soorten thee te proeven en deze te matchen met de chocolade of juist te laten contrasteren en daardoor juist hele bijzondere combinaties te ontdekken.

Foto boven: de geproefde origin chocolade van de workshop ‘chocolade en tea pairing’

Masterclass Niven Kunztasty6
Dat was alvast een goed begin van de dag! Meteen na afloop weet Mirna de laatste plaatsen voor de masterclass van sterrenchef Niven Kunz te bemachtigen. Onze dag kan niet meer stuk. Tijdens de masterclass van Niven maken we zijn 80/20 gerechtje ‘Snijboon a la carbonara’: een pasta van o.a. snijboon met spek, paddestoelen en Parmezaan. Een heel bijzonder en lekker gerechtje! Het gerechtje maken we klaar in een complete kookstudio van Atag die speciaal is opgebouwd voor De Tasty.

Foto rechtsboven: Niven geeft zijn masterclass ‘Snijboon a la carbonara’.

Hieronder zie je het resultaat van Nivens Masterclass. Dit gerechtje heb ik inmiddels ook thuis al een keer gemaakt, zo lekker vond ik het!

tasty7Proeven & ontdekken
Na de masterclass besluiten we de rest van De Tasty te gaan verkennen. Naast de mogelijkheid tot diverse workshops en masterclasses zijn er ook veel standhouders met  bijzondere producten aanwezig die je kan proeven en desgewenst kan kopen. Veelal treffen we de makers van het product die vol liefde en passie over hun product vertellen. Waar de standhouders zich in onderscheiden lijkt de combinatie van  kwalitatief hoge en bijzondere producten te zijn. Zo hebben we heerlijke hertenchorizo met chili van Bucherie geproefd (en gekocht), gesmuld van Wagyu paté, heerlijke olijfoliën kunnen proeven en een sapje van spinazie-gember-appel uit de slowjuicer kunnen proberen. We proeven heerlijke mosterd van Antonia en net als ik tegen Mirna zeg ‘Een lekker wijntje zou nu fijn zijn’ lopen we een soort wijntuin in waar we een heleboel topwijnen per glas kunnen proeven en bestellen. Net alsof we op onze wenken bediend lijken te worden blijkt het ook nog mogelijk een borrelplankje bij het glaasje wijn te kunnen nuttigen. Extra leuk: de wijnen kon je ter plekke bestellen en desgewenst thuis laten bezorgen.

tasty9-2 Dat was overigens voor een groot deel van het aanbod op De Tasty mogelijk. Wij waren helemaal in onze nopjes en hebben vervolgens anderhalf uur comfortabel en relaxed genoten. Op de valreep ontdekken we de bijzondere stand van Lucie Wijsen uit Spaubeek: Puur Olijf. Lucie laat ons een aantal heerlijke olijfoliën en balsamico’s proeven. Mirna en ik gaan zeker een keer langs bij Lucie in Spaubeek weten we nu al!

tasty10-2Tot volgend jaar!
Aangezien het inmiddels rond half vijf was besloten we de dag af te ronden, hoewel we nog niet alles hebben kunnen zien. We besluiten ter plekke dat we volgend jaar weer gaan, en misschien wel twee dagen om alles te kunnen zien (ruiken en proeven) en ondertussen fijn te genieten van al dat heerlijks.

Foto links: We dronken beide 2 glaasjes van een heerlijke Argentijnse Malbec (Casarena reserva, Malbec, Mendoza Argentina 2012).

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Foto’s: Mirna en Dagmar. Tekst: Dagmar
Bezoekersverslag De Tasty 2014

1 Reacties

 • Sylvana

  21 oktober 2014 at 3:37 pm

  Beste Dagmar,

  Wat leuk om je verslag te lezen van ons evenement. Het geeft een goed beeld van alle activiteiten die er waren. Volgens mij hebben jullie je erg goed vermaakt, super. Leuk dat jullie er waren en tot volgend jaar. Ik deel graag je verslag op onze FB pagina deze week.

  Groeten, Sylvana
  De Tasty

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht