Bezoekersverslag culinaire route Vakantiebeurs 2015

22 januari 2015Dagmar

Vrijdag 16 januari 2015 bezocht ik met goede vriendin Kyra op uitnodiging van Vacanceselect de Vakantiebeurs om deel te nemen aan een leuke kookwedstrijd. Over deze wedstrijd heb ik ook een leuke blogpost geschreven. In deze post vertel ik je graag wat meer over onze indruk van de Vakantiebeurs maar in het bijzonder vooral wat het eten en drinken betreft. Meer dan voorheen werd dit jaar namelijk veel nadruk gelegd op de mogelijkheden voor lekker eten en drinken op de Vakantiebeurs en werd er zelf reclame gemaakt voor een culinaire route waarmee je een soort culinaire mini wereldreis kon maken. Hierbij zou  je allerlei leuke lekkere gerechtjes kunnen proeven. Want, lekker eten en drinken hoort voor veel mensen ook echt bij vakantie, en voor mij  als liefhebbers van lekker eten en drinken is  dat niet anders.

2x de culinaire route alstublieft
Enthousiast geworden door de leuke omschrijving op de website van de Vakantiebeurs kochten Kyra en ik de speciale culinaire route strippenkaart waarmee we voor € 7 p.p zo’n 7 verschillende gerechtjes uit de hele wereld zouden kunnen proeven. We besluiten de route te volgen (die verspreid lag over de hele vakantiebeurs) en kunnen zo meteen de vakantiebeurs verkennen.

untitled-37

Op deze foto kun je zien welke hapjes uit welk land je met de strippenkaart allemaal kunt proeven

Afrikaanse  boboti
Kyra en ik besluiten tegen lunchtijd op zoek te gaan naar Boboti in de Afrika hal. De sfeer van dit continent was heel treffend weergegeven. Om in deze hal te komen lopen we door een hoge lange gang waar een woestijn was gecreëerd. Op de wanden was een Afrikaanse zonsopgang (of ondergang?) te zien en op de vloer lagen grote hopen zand met flink wat grote cactussen. In de hal zelf waren tal van reisorganisaties te vinden die zich specialiseerden in reizen naar Afrika, waarbij de stands veelal werden bemand door zo te zien Afrikaanse mannen en vrouwen in traditionele klederdracht. Op de achtergrond hoorde je bijpassende muziek en in de lucht hing een kruidige houtskool bbq geur die onze neuzen leidde naar de stand met de boboti. Op vertoon van onze culinaire route strippenkaart kregen we een kleine portie boboti de bestond uit: 1 eetlepel boboti (een kruidige gehaktschotel met kerrie en fruit), een eetlepel aardappelpuree en een eetlepel salade. De boboti was lekker en we vonden het allebei spijtig dat de portie zo klein was. We realiseerden ons dat de gerechtjes € 1,- per stuk kosten aangezien we met de strippenkaart van €7 zo’n 7 gerechtjes/drankjes konden proeven. We besloten om op zoek te gaan naar de Amerikaanse stand waar ons een echte Amerikaanse hamburger met een speciale Jack Daniels marinade was beloofd volgens de reclame op de site van de vakantiebeurs

One real American hamburger please
Hoewel we waren voorbereid op een kleine portie waren we een beetje gedesillusioneerd toen we een aluminium asbakje (dat dienst deed als bordje) met daarop een kwart taaie overduidelijke fabriekshamburger geserveerd kregen. Met daarop een kloddertje saus. Dus niet eens met een stukje brood of wat salade. En niet voor het een of ander, en met de realisering dat je voor € 1,- eigenlijk niets moet en kan verwachten, maar toen ik mijn vorkje in dit treurig stukje wannabe hamburger stak waar men zich in Amerika voor zou schamen dacht ik: hier word ik niet vrolijk van! Wat zou het leuk zijn bedachten we ons dat als je wat meer zou kunnen betalen voor zo’n culinaire route en je dan kwalitatief betere gerechtjes, in wat ruimere porties zou kunnen proeven.  Wij zouden daar in elk geval zeker toe bereid zijn. En omdat ik zelf een lekker gerecht enorm kan waarderen als het goed, vers en kwalitatief ok is mag duidelijk zijn dat ik de culinaire route tot nu toe in deze vorm vooral gebakken lucht vind.

Vega noedels en gerecycelde rode wijn
Omdat de beurs erg druk is, we honger hebben, de culinaire route tegenvalt en we geen zin hebben om ons voor waarschijnlijk meer gerechtjes en drankjes in dezelfde sfeer kris kras door de hele beurs te moeten begeven besluiten we de rest van de strippenkaart te laten voor wat hij is. We zoeken een leuk eettentje uit op de Wereldmarkt en bestellen allebei vegetarische noedels. Hoewel ik graag wat leuks zou willen schrijven over deze noedels kan ik slechts voor een deel. Ze waren namelijk net niet gaar. De vegetarische balletjes op basis van kikkererwten die erbijdoor zitten zijn heel lekker, net zoals de Vietnamese loempia en een mooie Amerikaanse cupcake.  Waar we wel van onder de indruk waren was de vakantiesfeer die overal zo treffend tot uiting kwam.Zo was er een stand van een reisorganisatie die bestond uit een nagebouwd Oosters theehuis, compleet met tapijten op de vloer, lage houten tafel met krukjes met bonte kussen en een waterpijp om het plaatje af te maken. Elke hal deed zo zijn beroep op de verschillende zintuigen met zien, ruiken, voelen, horen en proeven. Dat vonden we allebei erg leuk. Het vakantiegevoel kwam absoluut boven! Er waren ook een aantal stands met aantrekkelijk gepresenteerd eten en drinken waardoor we wel het idee krijgen dat je zeker wel lekker zou kunnen eten en drinken op de vakantiebeurs. Zelf hebben we er nogal gemengde gevoelens over die alleen maar worden bevestigd als Kyra een wijntje voor ons besteld. De bardame geeft namelijk aan dat ze geen schone wijnglazen meer heeft en oppert hardop om wat rode wijn in een nog halfvol achtergelaten glas van iemand anders te schenken….! Na een vermanende blik van Kyra geeft de bardame de wijn dan toch maar mee in een limonadeglas.

Een lekkere Italiaanse afsluiter
Na de prijsuitreiking van de kookwedstrijd maken we nog een rondje door de beurs en ontdekken we in het Zuid-Europese gedeelte van de vakantiebeurs een stand met Italiaanse specialiteiten  waaronder worsten, gebakjes, Italiaanse wijnen en koffie. We krijgen spontaan een glimlach op ons gezicht als we deze lekkernijen zien. We ronden de dag dan ook af met een sterke Italiaanse koffie (ik) en cappuccino (Kyra) en wat van deze geweldig lekker uitziende gebakjes. Dat we dit studentikoos zittend op de grond doen omdat er niets in de buurt is waar we kunnen plaatsnemen, mag de pret niet drukken : )

Conclusie: er valt mijn inziens nog wel wat culinaire winst te behalen als de vakantiebeurs de nadruk wil blijven leggen op lekker eten en drinken en daarmee meer bezoekers wilt trekken. Ik denk ook dat wij een beetje pech hebben gehad en ik kan me voorstellen dat mensen die op andere eetplekjes eten en drinken hebben besteld dat wel goed en lekker bereid was wel heel tevreden zijn. Ik zou de vakantiebeurs zeker nog eens bezoeken als de nadruk voor mij zou liggen op het oriënteren op vakantie, en niet zozeer als een culinair uitje. Waar het natuurlijk ook voor bedoeld is. Voor een leuk culinair uitje geef ik dan persoonlijk toch de voorkeur aan de Tasty waarop ik me nu alweer verheug. Hoe dan ook was het leuk om rond te hebben kunnen kijken op de beurs. En tenzij de culinaire route wordt verbeterd, zou ik er bij een volgend bezoek de voorkeur aan geven om vooral zelf de culinaire plekjes uit te zoeken waar ik iets wil bestellen tegen het reguliere tarief : )

Als je dit leuk vond om te lezen dan is mijn bezoekersverslag aan de Tasty misschien ook wat voor jou. Voor mijn verslag over de leuke kookwedstrijd van Vancanceselect op de Vakantiebeurs waarmee ik een leuke prijs won, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Tekst: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht