Bavette met groene asperges en kruidenboter

1 juni 2018Dagmar
Blog post

Malse bavette, medium rare gegrild, met groene asperges uit de oven en kruidenboter met dragon en kervel: een snelle, makkelijke en héérlijke lichte hoofdmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat. Lekker genieten van pure ingrediënten: het wordt niet veel beter dan dit!

Bavette met groene asperges en kruidenboter
Bavette met groene asperges en kruidenboter

Superleuk, ik mag speciaal voor haKOEna enkele recepten ontwikkelen en fotograferen! Natuurlijk met het lekkere haKOEna Limousin rundvlees, zoals deze bavette met groene asperges en kruidenboter!

Ingrediënten voor bavette met groene asperges en kruidenboter
(licht hoofdgerecht voor 2 personen)
2 x (haKOEna) bavette van ong. 160 gram elk (ontdooid)
400 gram groene asperges (liefst superverse van de boer)
125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
een half teentje geperste knoflook
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel gedroogde kervel
1/4 theelepel olijfolie
peper en (zee)zout
olijfolie
eventueel om te garneren: wat takjes platte peterselie en eetbare bloemetjes

Je hebt een grill, ovenschaal, aluminiumfolie , keukenpapier en eventueel een slagroomspuit met een rond spuitmondje nodig voor de kruidenboter

Bavette met groene asperges en kruidenboter recept

1.  Maak de kruidenboter: zet een diep bord klaar en doe hier de roomboter in. Prak fijn met een vork. Pers het teentje knoflook uit en voeg ook de dragon, kervel en olijfolie toe. Meng met behulp van een vork. Kruid naar wens met peper en zout. Vul eventueel een spuitzak met een rond spuitmondje met de helft van de kruidenboter. Bewaar de kruidenboter tot gebruik in de koelkast. Je houdt nog kruidenboter over. Je zou brood bij dit gerecht kunnen serveren of dit restant kruidenboter kunnen gebruiken om de bavette in te bakken mocht je hem niet grillen.

2. Laat de bavette in ongeveer een half uurtje op kamertemperatuur komen. Ga ondertussen aan de slag met de asperges. Verwarm voor de asperges de oven voor op 200 graden (electrische oven). Was de groene asperges en droog ze met een theedoek. Je hoeft ze niet te schillen en bij te snijden. Tenzij ze nog nog niet in de ovenschaal passen. Leg de asperges in een ovenschaal. Hussel de asperges door elkaar met wat olijfolie totdat ze mooi glanzen en bestrooi ze met een beetje zeezout. Schuif de asperges zo’n 15 tot 20 minuten in de oven of totdat de puntjes lichtbruin zijn verkleurd.

3. Terwijl de asperges in de oven staan ga je aan de slag met het grillen van de bavette. Dep de bavette droog met wat keukenpapier en kruid ze met zout. Verhit een met olijfolie ingevette grill. Grill de stukken bavette 3 minuten aan elke kant. Leg de bavettes op een groot vel aluminiumfolie en kruid ze met versgemalen peper. Vouw dicht en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd de bavette dwars op de draad in plakjes. Hiervoor leg je het vlees voor je neer. Als je goed kijkt zie je dat er een soort groeven van links naar rechts over het vlees lopen.  Als deze horizontaal lopen, dan snijd jij verticaal. Dat is wat wordt bedoeld met op de draad snijden. Je bavette laat zich zo veel makkelijker snijden en is zo veel malser en dus lekkerder!

Serveren: verdeel de asperges over een mooie grote schaal, spuit er wat toefjes kruidenboter tussen en leg de plakjes bavette op de asperges. Garneer eventueel met wat platte peterselie en eetbare bloemen. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht