Bakken met kinderen: Hema cupcakemix

13 januari 2015Dagmar

Ik heb een leuk nieuwtje voor jullie. Vanaf nu zal Kyra – die jullie misschien al kennen van haar superleuke bezoekersverslag over de Markthal Rotterdan op Vertruffelijk – zo nu en dan een artikel schrijven voor de blog! Kyra is een goede vriendin en houdt ook van lekker eten en koken. Hieronder stelt ze zich aan jullie voor en kun je meteen verder lezen over de bakmix van de Hema die ze samen met haar zoontje Sam uitprobeerde.

Wie ben ik?

Mijn naam is Kyra Kranendonk – von Weersch. Ik hou van koken en bakken. En ook van uit eten gaan en het ontdekken van nieuwe eettentjes en (plaatselijke) hapjes. Favoriete keukens zijn de Italiaanse en Thaise. Ik hou niet van urenlange kooksessies en ellenlange ingrediëntenlijsten. Goede producten, pure gerechten en gewoon genieten daar gaat het me om. Van kookboeken krijg ik nooit genoeg; die van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein zijn op dit moment favoriet. Sinds ik kinderen heb vind ik het ook echt leuk om samen te koken en te bakken. Het is een uitdaging jonge kinderen bij het koken en bakken te betrekken. Samen genieten is dubbel genieten!

untitled-15

Bakken met kinderen: Hema cupcakemix

Nog leuker dan bakken is: bakken met kinderen. Samen met mijn zoontje Sam (3,5 jaar) test ik deze week de cupcake mix van de Hema. Ik ben erg benieuwd naar deze kant-en-klaar-mix. Normaal maken we altijd zelf een deegje, maar deze keer maken we het ons gemakkelijk.

untitled-12

Het enige wat we hoeven toe te voegen aan de mix is: 3 eieren, 160 gram boter en 50 ml water. Je begint met het zacht kloppen van de boter en dan voeg je de mix, eieren en het water toe. Een kind kan de was doen… eh: kan deze mix maken. Resultaat: een lekker soepel en luchtig deegje. Ik gebruik mijn geliefde Kitchen Aid, maar met een gewone handmixer kan het natuurlijk ook.

untitled-14

Sam heeft de papieren vormpjes al klaargezet in de muffinvorm (allerlei verschillende, gewoon laten doen!) en kan deze nu gaan vullen. Dat vindt hij echt leuk om te doen. Het kost hem best wat moeite, maar het lukt het hem om een aantal vormpjes te vullen. Ik help natuurlijk mee. Het ziet er allemaal wat minder netjes uit dan als je het zelf zou doen, maar dit komt tijdens het bakken helemaal goed.

untitled-11

Na ongeveer 20 minuten (10 minuten op 150 graden en 10 minuten op 180 graden) in de oven, zijn de muffins klaar. Ondanks ons gesnoep van het deeg, hebben we nog deeg over. Dat komt omdat de mix is bedoeld om 20 muffins mee te maken. Best apart van Hema, aangezien in de meeste muffinvormen 12 muffins passen. Ik besluit om met het resterende deeg nog een aantal mini-muffins te maken en ook die gaan de oven in. Na ongeveer 18 minuten zijn ze klaar.

En zijn de muffins lekker? Ja! Als je zelf deeg maakt zijn de muffins soms wat droog of ‘vast’. Daar heb je met deze mix geen last van. Het deeg is heel luchtig en ‘sponsachtig’. We vinden de muffins heerlijk en besluiten er een paar naar oma te brengen. In een van de superleuke Hema-kadodoosjes.

untitled-13

Conclusie: de Hema cupcakemix is erg geslaagd voor wie snel even een deegje wil maken en van luchtige muffins houdt. Ze zijn ook niet te zoet, wat wel fijn is als je ze ook nog wil versieren met strooisel. Enige minpunt is de hoeveelheid deeg: deze is afgestemd op 20 muffins. Je moet dus 2x de oven aanzetten, en de 2e keer voor slechts 8 muffins (als je die er al uitkrijgt).

Vind je dit een leuk artikel? Dan vind je dit bezoekersverslag van de Markthal Rotterdam misschien ook leuk. Kijk ook eens in de recepten en zo index voor een overzicht van wat er nog meer allemaal voor leuks en lekkers op Vertruffelijk is te vinden : )

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Tekst en foto’s: Kyra

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht