Asperges met gerookte zalm en hollandaise

23 mei 2021Dagmar
Blog post

Asperges met gerookte zalm, aardappeltjes uit de oven en hollandaise. Omdat het aspergeseizoen is en omdat het kan. Dit is echt van mijn favoriete asperge combinaties en ik lik het bord nog net niet af. Nou ja, als niemand kijkt doe ik dat eigenlijk wel…

Een bordaflikwaardige klassieker met goudbruine oven krieltjes!

Ingrediënten voor asperges met gerookte zalm en hollandaise

per persoon
200 gram groene asperges (ook heerlijk met bijvoorbeeld witte asperges, sous-vide bereid)
75-100 gram gerookte zalm
hollandaise saus
200 gram krieltjes in de schil
olijfolie
peper en grof zeezout
om te garneren: fijngesneden bieslook
eventueel een snufje cayenne

Asperges met gerookte zalm en hollandaise recept
1. 
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Boen de krieltjes schoon. Halveer de aardappeltjes in de lengte. Zet ze op in koud gezouten water en breng aan de kook. Kook zo’n 15 minuten. Giet af en laat ze even uitstomen. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie, peper en zout. Bak ze goudbruin gedurende ongeveer 50-60 minuten in de oven en draai ze halverwege om.

2. Bereid de groene asperges volgens dit recept voor groene asperges met olijfolie en zeezout uit de oven. Je kunt ze tegen het einde bereidingstijd van de aardappeltjes erbij in de oven schuiven.

3. Maak vlak voordat alles klaar is de hollandaise. Met dit hollandaise recept maak je een voldoende hoeveelheid voor twee personen.

4. Verdeel de asperges, aardappeltjes en gerookte zalm op een bord. Schenk de hollandaise saus erbij of doe dat aan tafel. Garneer met bieslook en naar wens een snufje cayenne. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht