Asperge speciaal

24 april 2021Dagmar
Blog post

Vorig jaar zag ik online een culinair gerechtje met asperge dat tot de start van het nieuwe aspergeseizoen in mijn foodie achterhoofd is blijven steken: een asperge met in plaats van mayonaise hollandaise, in plaats van curry bisque en in plaats van uitjes stukjes coquille. Kortom: asperge speciaal! Of het net zo lekker was als het klinkt? Nou en of!

De basis is een mooie dikke gestoomde asperge die je onder het topje net niet in de lengte doorsnijdt.
Erop een streepje sterk gebonden bisque. Gebruik het liefst zelfgemaakte bisque of koop bisque van goede kwaliteit.
Nog wat hollandaise en daarover weer wat bisque.
Nog wat stukjes coquille en wat eetbare bloemetjes. Ik had graag nog met wat erwten cress gegarneerd maar dat had ik niet in huis. Dat lijkt me extra mooi! Hoe leuk is om je gasten met dit bijzonder gerechtje te verrassen? Ik werd tot dit gerecht geïnspireerd door de asperge speciaal van sterrenrestaurant Parkheuvel.
Zin om dit gerechtje te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor asperge speciaal 
(klein culinair voorgerechtje voor 2 personen)
2 mooie dikke asperges
100 ml bisque (liefst zelfgemaakte bisque)
hollandaise saus
1 dikke coquille

om te garneren
eetbare bloemetjes en wat erwten cress

verder nodig
een spuitzakje

Asperge speciaal recept
1. Snijd ruim een centimeter van de onderkant van de asperges en gooi weg. Schil de asperges. Stoom ze 10 minuten. Houd warm tot gebruik. Dep de coquille droog en snijd in kleine blokjes. Zet de coquille stukjes tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

2. Bind de bisque met een maïzenapapje van 2 theelepels maïzena volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de saus warm tot gebruik. Doe vlak voor gebruik in het spuitzakje.

3. Maak de hollandaise volgens dit hollandaise recept. (Met dit recept maak je ruim voldoende hollandaise).

Opdienen: zet alle ingrediënten klaar. Verdeel de asperges over twee borden. Snijd de asperges open zoals op de foto. Spuit een streep bisque over de asperges. Lepel wat hollandaise over de asperges. Spuit nogmaals wat bisque over de asperges. Top af met de stukjes coquille, garneer en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht