Asian style spicy sweet potato fries

15 augustus 2019Dagmar
Blog post

Zoete aardappel frites, vind jij die ook zo lekker? Ik maakte deze lekkere Asian style spicy sweet potato fries uit de oven op basis van voorgesneden zoete aardappelfrites in de schil. Toen de zoete aardappel frites klaar waren topte ik ze af met sriracha-limoen mayonaise, wat frisse fijngesneden bosui, fijngesneden rode peper en bestrooide ik ze met verse munt. Het resultaat: zoete, kruidige frites met zowel lekkere frisse en pittige smaken dankzij de lekkere toppings. Een smaakbom! Te lekker, deze Asian style spicy sweet potato fries!

Hoe krijg je zoete aardappel frites krokant(er)? Week ze eerst minimaal een half uurtje in koud water zodat ze overtollig zetmeel kwijtraken. Daarna giet je ze af en dep je ze droog. Vervolgens hussel je ze achtereenvolgens door olijfolie en daarna maizena. Eerdere keren gebruikte ik teveel maizena, maar nu heb ik eindelijk de juiste verhoudingen te pakken, woohoo!
De volgende stap is het bakken van de zoete aardappel frites in de oven. Gebruik een bakplaat met bakpapier, leg de frites naast elkaar zonder dat ze elkaar raken en draai ze na een kwartiertje in de oven om. Daarna bak je ze nog eens ongeveer een kwartiertje. Als ze klaar zijn kruid je ze pas met zout.
Yes, krokante zoete aardappel frites! Top ze af met sriracha-limoen mayonaise, fijngesneden bosui, rode peper en verse munt. Klaar zijn je Asian style spicy sweet potato fries!
Serveer ze bijvoorbeeld als bijgerecht bij deze waanzinnige Koreaanse Surf & Turf burgers op zwarte hamburgerbroodjes! Errug lekker en zo’n lekkere combi!

Ingrediënten voor Asian style spicy sweet potato fries
(bijgerecht voor 4 personen)
800 gram voorgesneden zoete aardappel frites
4 eetlepels maizena
4 eetlepels olijfolie
zout

Toppings
sriracha-limoen mayonaise
fijngesneden bosui
fijngesneden rode peper
verse munt
limoenpartjes om te garneren

Verder heb je twee vellen bakpapier en twee bakplaten nodig.

Asian style spicy sweet potato fries recept
1. Week de zoete aardappel frites een half uurtje in koud water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht). Giet ze daarna af en dep ze droog. Hussel de frietjes door wat olijfolie. Bestuif ze daarna met de maizena. Hussel ze goed door de maizena. De maizena moet opgenomen worden door de olijfolie.

2. Verdeel de bakvellen over de bakplaten. Als je ze even opfrommelt en weer glad strijkt blijven ze beter liggen. Leg de frietjes op het bakpapier. Leg ze naast elkaar zonder dat ze elkaar raken. Bak ze 15 minuten in de oven en draai ze daarna om. Bak ze nog eens 10-15 minuten. De zoete aardappel frietjes zijn klaar als ze krokant zijn en de uiteindes licht goudbruin beginnen te verkleuren.

Kruid na het bakken de zoete aardappel frites met zout.

Het aftoppen van je Asian style spicy sweet potato fries
Bijna klaar! Doe de zoete aardappel frites in een schaal en bedek ze met de lekkere sriracha-limoen mayonaise. Tip: vul eventueel een lege schoongemaakte knijpfles om mooie strepen mayonaise op de frietjes te spuiten. Top af met wat fijngesneden bosui, rode peper en fijngesneden verse munt. Garneer eventueel met wat limoenpartjes. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht