Appelsap en appelmoes recept

23 oktober 2014Dagmar

Met slechts water en appels als ingrediënten maak je zowel appelsap als appelmoes. Dus zonder extra toegevoegde suikers. Heel eenvoudig en superlekker! Het beste kun je rode appels gebruiken, die zijn al lekker zoet. Het appelsap is  al superlekker om zo te drinken, maar je zou er ook bijvoorbeeld een heerlijk frisse smoothie met spinazie, appels, gember en citroengras mee kunnen maken. Binnen een uurtje heb je appelmoes en appelsap. Alleen nog even afkoelen en dan genieten van je homemade appelmoes en appelsap!
Appelsap en appelmoes recept Appelmoes en appelsap kun je prima maken van wat minder mooie appeltjes of appeltjes die al wat langer liggen. Ik voegde geen extra suiker toe omdat ik dat qua smaak niet nodig vond. Maar dat zou je natuurlijk kunnen doen als je van net wat zoetere appelmoes en appelsap houdt. Je zou ook een kaneelstokje mee kunnen laten koken. Verwijder dit dan voordat je de appels pureert. Houd je meer van stukjes appel in je appelmoes? Vis dan voor het pureren wat appeltjes uit de pan en snijd deze nadat ze zijn afgekoeld in stukjes. Volg verder het recept en schep de stukjes appel door de appelmoes. 

Dit heb je nodig voor 2 kleine potjes appelmoes & ongeveer 800 ml appelsap
10 rode appels, zonder klokhuis, elke appel in 4 stukken (met schil*)
1 liter water
* ik schil de appels niet. Je zeeft ze straks nog en het meekoken in de schil zorgt denk ik voor extra smaak. Desgewenst kun je de appels natuurlijk wel schillen.

En zo maak je dit appelsap en appelmoes recept
1. Was de appels. Breng de appel in het water aan de kook.

2. Kook de appels ongeveer 30-45 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Pureer de appels met een staafmixer. Het geheel ziet er nu uit als dunne appelmoes.

4. Zet een vergiet in een pan. Leg een dunne theedoek in het vergiet. Giet de appelmoes in het vergiet en roer er met de onderkant van een soeplepel door. Aan de onderkant loopt het appelsap eruit, in de theedoek blijft appelmoes achter.Bewaar de appelmoes en het appelsap afgedekt in  de koelkast.

Met het appelsap heb ik een heerlijke smoothie gemaakt met verse spinazie, gember en citroengras.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht