Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #3

7 augustus 2017Dagmar
Blog post

Hier is deel drie van mijn avontuur ‘Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat?’. Zoals beloofd vertel ik jullie hierbij wat meer naar mijn zoektocht naar DE ideale verblijfsspot in bella Italia.  Op mijn wensenlijstje staan:

1. Een plek waar ik me thuis voel. Al is het maar voor een weekje, ik wil me er wel op mijn gemak voelen.
2. Een klein appartement met keuken. Zodat ik lekker kan kokkerellen als ik daar zin in heb. Niet te groot omdat me dat niet fijn lijkt.
3.  Een terras of balkon waar ik ‘s morgens van m’n koffie kan nippen, lekker kan lezen (of luisterboeken, m’n laatste ontdekking), relaxen en kan dineren. Liefst zonder dat ik kan zien wat de buren op hun bord hebben liggen.
4. Maximaal een uur van het vliegveld: ik heb geen zin een urenlange transfer.
5.  Centraal maar als het kan rustig gelegen.

Omdat ik op zoek ben naar een appartement met een huiselijk gevoel besluit ik eens te gaan zoeken op de website van Airbnb. Hierbij verhuren mensen hun eigen huis dus hier zal ik vast iets huiselijks kunnen vinden. Na intensief zoeken voeg ik nummer 6 aan mijn wenslijstje toe: een appartement met daglicht. Er zijn namelijk best wat accomodaties die geen natuurlijk licht hebben. Hoewel ik geen afkeer heb van knoflook (sterker nog) en ook geen bloeddorstige neigingen heb (nou ja, over het algemeen dan behalve als ik gebumperkleeft word) ga ik niet naar Italië om in een grotto te verblijven, ook al is het dan een sfeervolle Airbnb grotto. Uiteindelijk vind ik het I-DE-ALE appartement. Kijk maar eens met me mee.

Een 2-persoons appartement vlakbij openbaar vervoer, supermarkten, restaurants en de promenade. Gelegen in een klein kustplaatsje. Centraal dus maar rustig gelegen en ook nog op maar een kwartiertje met de auto van de luchthaven. Deze punten kan ik al afvinken  icon-check


Jaaah! Een keuken waar ik lekker kan kokkerellen als ik met volle boodschappen tassen terug kom van de lokale markt! Check!   icon-check

Op dit dakterras van zo’n 100 m2 zie ik me me ‘s morgens al genieten van m’n ontbijtje.   icon-check  Je ziet het niet zo goed op de foto maar naast een mooi uitzicht op het kustplaatsje kun je in de verte ook de zee zien liggen. O! Had ik al verteld over de tweede keuken die zich op dit terras bevindt!

De recensies zijn positief en als ik mezelf de vraag stel of ik me hier een weekje alleen zie doorbrengen dan is dat antwoord zonder meer ja.   icon-check

Na een reservering aangevraagd te hebben krijg ik dezelfde dag nog het verlossende antwoord dat deze akkoord is. Woohoo! Ik had al gecheckt op welke dagen ik op Bari kon vliegen vanaf Maastricht-Aachen airport, dus het vliegticket heb ik als echte doener meteen na de reserveringsbevestiging geboekt. Nu kan het aftellen beginnen!

In mijn volgende blogpost vertel ik jullie wat ik zoal zou willen doen in Bari. Of juist niet. Wordt vervolgd, arrivederci!

Wil je nog even teruglezen hoe ik op het idee kwam om alleen op reis te gaan? Dat doe je hier:

Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #1
Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #2

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Tekst: Dagmar
Foto’s in post: via Airbnb, hoofdfoto: Canva.

1 Reacties

  • Léanne

    31 augustus 2017 at 7:13 am

    Geweldig Dagmar en inderdaad super stoer!!!! Had de blogs gemist maar nu effe terug gelezen en moet zeggen dat je heel ” aanstekelijk” ( weet niet of dat een woord is maar zo voelt het😂) schrijft!
    Ik verheug me op jouw blogs! Ciao Bella 😘

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht