Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #2

18 juni 2017Dagmar
Blog post

Hier is deel twee van mijn avontuur ‘Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat?’. Nu ik de beslissing heb genomen om alleen op reis te gaan is de eerstvolgende vraag waar mijn culinair reisje naartoe zal gaan. Wordt het wijnslurpend Frankrijk verkennen? Elke lunch andere tapas bestellen in Spanje? Of misschien olijven plukken en zelf olijfolie persen in bella Italia?

Mijn belangrijkste wens is om niet te lang te hoeven reizen. Dus kijk ik welke bestemmingen er allemaal zijn vanaf het dichtsbijzijnde vliegveld bij mij in de buurt. Het aantal bestemmingen vanaf Maastricht-Aachen airport is niet bijzonder groot maar dat maakt het kiezen eigenlijk een stuk makkelijker. Op de website springt 1 bestemming meteen in mijn oog: Bari in Italië. Ik heb er meteen een goed gevoel bij hoewel ik nog nooit van deze stad in de hak van Italië heb gehoord. Bari is de hoofdstad van het Italiaanse Apulië, ookwel Puglia genoemd. Het ligt aan zee en dat is een leuke ontdekking. Waar zee is zijn stranden en havens. Dus ik krijg meteen allerlei visioenen van allerlei heerlijke pasta’s, pizza’s en dampende schalen vol heerlijke vis, schaal- en schelpdieren. Delizioso! Ik zie me al ‘s morgens over lokale marktjes struinen, me vergapend aan verse groente en fruit, heerlijk sappig en rijp door al die Italiaanse zon. Ter plekke een recept bedenkend wat ik diezelfde avond na de siësta zal bereiden in mijn cucina. Hoe meer ik lees over Bari, hoe enthousiaster ik word. Als ik dan ook nog lees dat in het centrum van Bari een grote overdekte markt is die Eataly heet en het Italiaanse walhalla is voor culinaire lekkerbekken ben ik om.

Eataly, here I come!

In mijn volgende artikel vertel ik jullie over mijn zoektocht naar mijn ideale verblijfsplek in Bari. Addio (tot ziens)!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Tekst en foto: Dagmar

3 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht