Aardappelsalade met truffel en spekjes

Onlangs maakte ik deze zalige aardappelsalade met truffel en spekjes als bijgerecht voor een bbq. En man, wat is deze aardappelsalade lekker! De basis? Gekookte afgekoelde aardappelschijfjes met goudbruin gebakken bacon reepjes en een romige frisse dressing met yoghurt, crème fraîche en truffelmayonaise. Met dit makkelijk receptje maak je een lekkere koude aardappelsalade waar je je vingers bij zal aflikken!


Ingrediënten voor aardappelsalade met truffel en spekjes
(bijgerecht voor 2 personen)
500 gram vastkokende aardappelen
+/- 75 gram gerookte bacon reepjes
olijfolie
voor de dressing
3 eetlepels Turkse yoghurt
3 eetlepels truffelmayonaise
1 eetlepel crème fraîche (light)
een paar druppels citroensap
peper en zout
om te garneren
wat fijngesneden bieslook
Aardappelsalade met truffel en spekjes recept
1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke grote stukken. Kook de aardappels gaar in ruim gezouten water, giet ze af en laat ze helemaal afkoelen. Snijd ze in schijfjes.
2. Bak de spekjes licht goudbruin in een beetje olijfolie en kruid ze met peper. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Laat ze afkoelen.
3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing en breng naar wens op smaak met een paar druppeltjes citroensap, peper en zout. Schep de spekjes door de dressing. Schep vervolgens de aardappelschijfjes voorzichtig door de dressing. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met wat fijngesneden bieslook. Tijd om te smullen!
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
2 Reacties
Monique
22 juli 2020 at 11:20 am
Deze aardappelsalade gemaakt als bijgerecht bij een familie-bbq. Iedereen vond het heerlijk!
Dagmar
23 juli 2020 at 8:01 pm
Superleuk om te horen Monique!! 🙂