Zomerse salade met couscous, gegrilde paprika en feta

23 juni 2019Dagmar
Blog post

Op 1 van de eerste echt warme dagen van dit jaar maakte ik deze lekkere lichte zomerse salade met couscous, gegrilde paprika en feta. Met lekker veel groente en natuurlijk een lekkere dot tzaziki. Mmm!

Je kan deze lekkere salade als hoofdgerecht serveren maar ook als bijgerecht. Of voor de lunch. Ik voegde nog wat olijven, ui, komkommer en kruiden toe voor een nog lekkerdere zomerse salade! Deze salade is trouwens ook leuk om te serveren bij een bbq. Dat is weer eens wat anders.

Ingrediënten voor zomerse salade met couscous, gegrilde paprika en feta (hoofdgerecht voor 1 persoon of als bijgerecht voor 2-3 personen)
275 gram gegrilde paprika stukjes (diepvries)
100 gram feta
50 gram volkoren spelt couscous
1 medium ui
een stukje komkommer van ongeveer 5 cm
een paar zwarte olijven zonder pit
wat gedroogde munt
wat fijngesneden bieslook
tzaziki
olijfolie
limoensap
peper en zout naar smaak

Zomerse salade met couscous, gegrilde paprika en feta recept
1.
Verwarm de paprika stukjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in halve schijfjes. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Marineer de ui met wat olijfolie en limoensap. Snijd eventueel de olijven in kleine stukjes. Breek de feta in grove stukjes.

2. Meng de couscous met de paprika en breng naar wens op smaak met olijfolie, peper, zout en wat munt. Voeg de komkommer en ui toe. Schep op een bord. Verdeel de olijven en een flinke dot tzaziki over de salade en maak hem af met nog een beetje olijfolie en bieslook. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht