Bij toeval maakte ik een keer deze variant toen ik een pasta arrabiata van Jamie Oliver aan het koken was. In plaats van olijfolie conform het recept gebruikte ik zonnebloemolie en dat vond ik veel lekkerder! Sindsdien heb ik deze olie best vaak kunnen gebruiken bij allerlei gerechtjes en daarom vind ik het leuk dit makkelijke zoete chili olie met knoflook recept met allerlei lekkere tips met je te delen.

untitled-16
untitled-22
De knoflook geeft een lekker zoet smaakje af aan de olie. Je halveert hem zoals op de foto en doet hem met schil en al in de olie. Doordat je de chili pepers in zijn geheel verwamd in de olie wordt deze chili olie niet heel pittig maar lekker zoet. Als je van wat pittiger houdt prik je voordat je de pepers toevoegt aan de olie met een scherp mesje wat gaatjes in de pepers. 

Waar kun je deze chili olie allemaal bij gebruiken?
– Bak er eens een omelet met cheddar in
– Bak het vlees voor chili con carne aan in deze olie
– Roer wat chili olie onder de mayonaise voor een bijzonder effect
– Sprenkel wat chili olie in de soep. Bijvoorbeeld in culinaire paddestoelensoep of deze soep met aardpeer
– Bestrijk wat stokbrood mee en gratineer dit vervolgens met wat mozzarella
– Bak er croutons voor een salade in. Heel lekker in combinatie met bijvoorbeeld warm gerookte zalm en mango. Klik hier voor het recept.
– Gebruik de olie als basis voor een zomerse sladressing
– Serveer het met wat brood en fleur de sel bij een etentje
– Bak er hamburgers of een ander stukje vlees in
– Maak er spaghetti al olio mee
– Roer een beetje onder de pastasaus

Ook nog eens een hartstikke leuk en lekker zelfgemaakt cadeautje
Je maakt dit recept heel makkelijk door 10 grote rode chilipepers (gewassen en gedroogd) met een gehalveerde bol knoflook te verwarmen in 1 liter zonnebloemolie.Na een half uurtje zeven, de olie opvangen en laten afkoelen. Vul een fles met behulp van een trechter en klaar ben je.Gooi de pepers en knoflook trouwens niet weg. Zodra ze zijn afgekoeld druk je de teentjes knoflook uit in een afsluitbaar potje. Snijd de pepers open en verwijder de pitjes. Schraap het vruchtvlees van de pepers met behulp van een theelpelel en doe dit bij de knoflook. Gooi de zaadjes en velletjes weg. Zorg dat de knolook en rode peper pasta onder een laagje chili olie staan en bewaar tot gebruik afgdekt in de koelkast. Deze pasta kun je gebruiken bij een boel van de hierboven beschreven serveertips en het vormt een heerlijke basis voor een (zelfgemaakte) tomatensaus. Veel plezier ermee!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk